Met een vouwwagen de bergen in

Voordelen van met een vouwwagen de bergen in gaan

Men zegt wel vaak: “je houdt ervan of je haat het”, wanneer het om kamperen gaat. Kamperen is echter onvermijdelijk wanneer je op de mooiste plekken in de bergen wilt overnachten. Natuurlijk is er regelmatig een hutje of een hotel te vinden op een bijzondere plek, maar een écht ruige plek waar je nog maar net met de auto kunt komen? Daarvoor kun je beter gaan kamperen met bijvoorbeeld een tent, een caravan, een camper of een vouwwagen. Wil je niet in een tentje slapen maar wil je ook geen caravan achter je auto aanslepen? Een vouwwagen kopen is dan een heel goed alternatief. In dit artikel lees je diverse voordelen van het meenemen van een vouwwagen tijdens je vakantie in en tussen de bergen.

Van alle gemakken voorzien

Het grote voordeel van een vouwwagen is dat je net als bij een caravan kunt genieten van comfort en een beetje ‘luxe’. Je hoeft namelijk geen luchtbed op te blazen of een matje uit te rollen: in een vouwwagen zit ‘gewoon’ een matras waar je heerlijk op kunt slapen. Dat is wel net zo prettig wanneer je een hele bergwandeling hebt gemaakt en even goed je nachtrust wil pakken. Daarnaast hoort er bij een vouwwagen altijd een grote tent waar je zelfs nog meerdere ruimtes in kunt creëren; ideaal wanneer je met de kinderen onderweg bent en een aparte slaapkamer wilt maken, maar ook fijn wanneer je kastruimte nodig hebt voor je kleding en spullen. Het fijne van een vouwwagen ten opzichte van een tent is dat je ook nog eens gebruik kunt maken van een keukentje met gaspit en zelfs een kraan.

Gemakkelijk op te zetten

Een ander groot voordeel van een vouwwagen is dat je de wagen en de tent binnen no time opgezet hebt. Je kunt de tent op de aanhanger namelijk als het ware uitklappen en vastzetten. Wanneer je kiest voor een moderne vouwwagen hoef je helemaal niet bang te zijn voor veel stokken, scheerlijnen spannen en dingen uitschuiven. Hierdoor kun je de vouwwagen ook weer gemakkelijk meenemen wanneer je in één vakantie op meerdere plekken wil slapen, er zijn immers zoveel prachtige campings in de bergen te vinden. Voor het opzetten van de voortent bij een vouwwagen moet je wel iets meer tijd rekenen maar zodra je dit in de vingers hebt is ook dit binnen een paar stappen te doen.

Gemakkelijk mee te nemen

Ook kun je een vouwwagen gemakkelijk ‘meenemen’, hoewel dat natuurlijk niet in letterlijke zin moet worden opgevat. Net als een caravan koppel je de vouwwagen achter je auto aan de trekhaak. Hierbij heb je het grote voordeel dat een vouwwagen een stuk lichter is dan bijvoorbeeld een standaard caravan. Een vouwwagen plus tent weegt ongeveer 500 kilo terwijl je bij een caravan met lading al snel op een veel groter gewicht uitkomt. Dat scheelt niet alleen op je benzinekosten, maar het rijdt ook een stuk fijner wanneer je in de bergen moet rijden om je bestemming te bereiken. Een vouwwagen koppel je net zo gemakkelijk af en rijd je door het lichtere gewicht ook eenvoudig naar je kampeerplek.

Goedkoper dan campers en caravans

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat een vouwwagen een stuk voordeliger is dan een caravan of een camper. Nieuwe modellen van de bekende Aart Kok vouwwagens heb je bijvoorbeeld al vanaf 7.995 euro terwijl je voor een mooie nieuwe caravan een stuk meer moet betalen. Daarbij hoef je eigenlijk niet eens te kijken naar de nieuwprijs van een kwalitatieve camper, want dan lopen de getallen nog een stuk hoger op. Bij een vouwwagen moet je overigens wel altijd kijken naar de totaalprijs: de kosten van de tent en de keuken komen er bijvoorbeeld vaak nog bij. Bij Aart Kok zie je bijvoorbeeld prijzen van vouwwagens die al compleet rijklaar zijn, zodat je precies weet waar je aan toe bent wat betreft de kosten.

Meer doeleinden

Tot slot is er nog een voordeel te vinden aan het kopen van een vouwwagen, een voordeel dat veel mensen vergeten. Je kunt namelijk de tent van de aanhanger afhalen en de aanhanger gebruiken als … aanhanger! Dat is handig wanneer je gaat verhuizen, wanneer je veel grote spullen moet vervoeren of wanneer je een keer zonder vouwwagen maar met veel bagage op pad gaat. Kortom: er zijn genoeg voordelen te vinden waarom je een vouwwagen mee zou moeten nemen op vakantie. Voor een vakantie in de bergen is een vouwwagen het ideale kampeermiddel om nog een beetje comfortabel te kunnen slapen én tegelijkertijd te kunnen genieten van de mooiste natuurplekken tussen de bergen.

Afbeelding:

Door LA2 [CC BY-SA 3.0], from Wikimedia Commons

 

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.