Kamperen aan de Millstätter See

De 5 mooiste campings in de bergen

Geen bestemming is voor kamperen zo populair als de Alpen. Het is er prachtig, met een zacht klimaat, enorm veel groen en zon om van te genieten. Kamperen in de Alpen is nog bijzonderder wanneer je camping zich aan een meer bevindt. Optimaal kunnen genieten van de zon, de bergen én het water maakt deze campings een werkelijk paradijs. Hieronder bespreken wij de vijf allermooiste campings die zich aan een bergmeer bevinden!

1. Camping Vorauen - Klöntalersee (Zwitserland)

Nummer één in onze lijst is de camping met het meest spectaculaire uitzicht op een meer dat een mens kan wensen: Camping Vorauen op de Klöntalersee in Zwitserland. 
De Klöntalersee is één van de allermooiste Zwitserse meren en daarmee alles wat je nodig hebt voor een prachtige campingervaring. Camping Vorauen biedt namelijk geen stroomaansluiting aan voor zijn bezoekers (tenzij deze nodig zijn, bijvoorbeeld om medische redenen), maar wel een prachtig uitzicht op de Klöntalersee. Deze camping is een perfect uitgangspunt voor wandeltochten, heeft een leuke speeltuin voor de kinderen en een kleine winkel voor de dagelijkse boodschappen.

2. Seecamping Mößler - Millstätter See (Oostenrijk)

In de zonnigste regio van Oostenrijk, Karinthië, bevindt zich de populaire Millstätter See. Seecamping Mößler heeft alles wat je hartje begeert om een campingvakantie aan de Millstätter See een luxe ervaring te maken: een campingwinkel, een restaurant, een mooi zwembad, stroom, eigen watervoorziening en een goedwerkend wi-finetwerk. De camping ligt direct aan het strand van de Millstätter See, waar campinggasten gratis toegang tot hebben.

3. Camping Les Eygoires - Lac de Serre-Ponçon (Frankrijk)

Het geliefde Lac de Serre-Ponçon is een prachtig meer dat wordt omringd door een suggestief berglandschap en de ideale bestemming voor watersportliefhebbers: het meer is namelijk regelmatig onrustig door de opstekende Mistralwind, die het een geweldige omgeving maakt voor verschillende watersporten. Camping Les Eygoires ligt direct aan de oevers van het meer, op twee kilometer bij het karakteristieke dorpje Savines-le-Lac vandaan. Het is geen luxueuze camping, maar een camping zonder te veel poespas, voor wie ultiem wil genieten van de prachtige omgeving en het mooie uitzicht op het meer.

Kamperen aan het Gardameer

4. Camping Maroadi - Gardameer (Italië)

Camping Maroadi is een prachtige camping aan de noordkust van het populairste Italiaanse meer: het Gardameer. Hoewel het Gardameer al jaren een geliefde bestemming is, trekken de meeste Nederlanders naar de zuidkust, terwijl de rustige noordkust een bijna onontdekte charme behoudt die volgens ons zeker de moeite waard is. 
De noordkust van het Gardameer is niet alleen heerlijk voor wie op zoek is naar rust, maar ook ideaal voor wie houdt van zeilen en windsurfen. Direct aan het water van het Gardameer ligt Camping Maroadi, direct aan de voet van de Monte Brione tussen Torbole sul Garda en Riva del Garda in. De camping is klein en karakteristiek, met mooie olijfbomen en prima voorzieningen.

5. Camping Hopfensee - Hopfensee (Duitsland)

Camping Hopfensee, die zich zoals de naam suggereert aan de Hopfensee bij Füssen in Zuid-Duitsland bevindt, is ongetwijfeld de meest luxueuze camping in onze lijst. Deze ware 5-sterrencamping is de droom van iedere verwende kampeerder en de ideale verblijfplek voor wie niet gelooft dat kamperen een luxe ervaring kan zijn. In deze camping kun je niet alleen genieten van het mooie uitzicht op de Hopfensee, maar ook ontspannen in het prachtige wellnesscentrum, waar verschillende behandelingen worden aangeboden. Voor kinderen zijn een speciaal zwembad en een speelhuis beschikbaar, naast een uitgebreid activiteitenprogramma.

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.