Arte Sella

Waar kunst door de natuur wordt omarmd. Arte Sella - Valsugana

Internationale kunstenaars staan in de rij om te mogen exposeren in de schitterende vallei Arte Sella in Valsugana, Trentino. Immers ze krijgen de gelegenheid om over de bergweides, langs bomen en rotsen te dwalen om te bepalen waar ze een kunstwerk willen maken, geïnspireerd door de omgeving.

De hedendaagse kunstwerken mogen enkel van natuurlijke materialen zijn en worden na afronding alsware aan de natuur teruggegeven. Zon, wind, regen, planten, bomen omarmen de werken en dit zorgt voor heel bijzondere plaatjes.

arte sella

Ga via het pittoreske Borgo Valsugana richting de Sella vallei waar je op twee plaatsen de kunstwerken kunt bewonderen; bij Villa Strobele waar Arte Sella in 1986 is ontstaan en bij Malga Costa waar je in een uurtje langs de meest uiteenlopende werken kunt wandelen. Hier staat tevens de imposante plantaardige kathedraal. Ook met kinderen is Arte Sella een aanrader omdat ze diverse creaties mogen aanraken of zelfs erin kruipen. 
De omgeving werkt ontspannend en inspirerend en als je wilt kun je dit ook ervaren bij de het aanwezige restaurant Dall’Ersilia waar je onder het groen kunt lunchen of iets drinken. 

arte sella

Stop op de heen of terugweg ook in Borgo Valsugana om over het grote plein of onder de arcades langs de Brenta rivier te lopen. Ook hier kun je een aantal werken tegenkomen onder de naam ‘Sky Museum’. 

Arte Sella is dagelijks geopend.
Meer weten? Op onderstaande websites vind je meer informatie. 

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling