waar moet je op letten bij het kopen van een koffer

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe koffer?

Als je op reis gaat, is het natuurlijk wel zo handig dat je een koffer hebt. Je wil de bagage namelijk wel een op een fatsoenlijke manier kwijt kunnen én er zeker van zijn dat niet iedereen zomaar bij je bagage kan. Dat is wellicht ook de reden dat veel mensen die op reis gaan een koffer aanschaffen, als ze die nog niet hebben. Koffers zijn er echter in alle soorten en maten. Daardoor kan het wellicht moeilijk zijn om te kiezen. Daarom worden hieronder enkele tips gegeven met betrekking tot het kopen van een koffer!

Materiaal

Allereerst zijn er koffers beschikbaar van verschillende materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een koffer van een synthetische stof zoals Nylon. Er zijn echter stevigere koffers beschikbaar zoals Samsonite koffers. Deze stevige koffers zijn van ander materiaal gemaakt zoals Aluminium of polycarbonaat. Dat laatste is een hele stevige kunststof die bovendien ook nog eens krasbestendig is. Daardoor zijn koffers van dat materiaal ook ontzettend populair. Koffers van aluminium zijn iets duurder maar je doet er meestal ook veel langer mee!

Beveiliging

Een ander belangrijk punt om op te letten bij de aanschaf van een koffer is of je deze goed kunt beveiligen. Er zijn verschillende soorten sloten beschikbaar. De meeste Samsonite koffers beschikken bijvoorbeeld over een cijferslot, maar er zijn ook nog talloze andere mogelijkheden. Een schuifslot bijvoorbeeld of een TSA-slot wat door de douane met een speciale loper kan worden opengemaakt. Dat klinkt vreemd maar daardoor hoeft de douane niet het slot te forceren en je hoeft ook je cijfercode niet af te geven.

Kijk goed naar de binnenkant

Tot slot is het belangrijk om goed naar de binnenkant te kijken. Hoeveel inhoud(in liters) kun je in de koffer kwijt? Is dat voor jouw persoonlijk genoeg? Ook beschikken sommige koffers over handigheidjes aan de binnenkant. Zoals bijvoorbeeld extra opbergvakken of een elastieken band die je om de inhoudt kunt klemmen. Daardoor kun je de inhoud eenvoudig bij elkaar houden en komen je kleren niet gekreukt uit de koffer als je op de plaats van bestemming bent.

Meer inspiratie

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!