Thermofles

Waarom de thermofles niet kan ontbreken in je rugzak

De koudere temperaturen komen er weer langzaam aan en ondanks dat de wandeling je spieren warm zal houden, koelt je lichaam toch af. Hieronder zijn vier redenen waarom de thermofles daarom met dit weer niet kan ontbreken in je rugzak!

Warme drank

Dit spreekt eigenlijk vrij voor zich, maar kan wel net het verschil maken. Met een kant en klaar pakje instantkoffie of een theezakje erbij, heb je gemakkelijk een lekkere drank die je wat extra energie of warmte kan geven, zodat je er weer even tegenaan kan. En daarnaast is het ook wat lekkerder om wat af te wisselen, dan de hele dag water te moeten drinken.

Verwarming

Als je warm water in de thermofles hebt, kan je die gemakkelijk overgieten naar een waterdichte plastic zak of beker. Die beker of zak kan je vervolgens tegen je lichaam aandrukken om weer lekker warm te worden. Als je een plastic zak gebruikt, wel even opletten dat het plastic niet té zacht wordt van de warmte. Vooral als je met je kinderen op stap bent, is dit erg fijn. Zo voorkom je dat ze met blauwe lippen en geklaag op de bestemming aankomen.

Warm eten

Het eten dat je meeneemt op je bergtocht zal nooit erg culinair zijn, maar een warm pakje instantsoep of een eenvoudige kant-en-klaar-maaltijd waar je alleen maar heet water aan toe hoeft te voegen, is stukken beter dan koud eten. En heb je een dag door de kou gewandeld? Dan wordt je hele lichaam meteen weer warm door de maaltijd.
Je kan ook van te voren warme soep in de thermofles stoppen. Dat blijft dan de hele tocht warm. Zo vergroot je tegelijk ook de keuzes aan eten die je hebt.

Minder ballast

In plaats van bij alle leden van je gezelschap een grote fles water in je rugzak te stoppen, kan je ook één thermofles meenemen met een paar lichtgewicht bekers. Dan sjouwt niet iedereen met een grote fles heet water rond, en kun je het gewicht weer verdelen. Dat scheelt je zo weer een paar kilo ballast! Van de andere kant… dat je niks hoeft te delen kan soms ook fijn zijn!

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.