Warmte van binnenuit

Het Zweedse merk Woolpower is gespecialiseerd in onderkleding van merinowol en staat garant voor goede isolatie, goed draagcomfort en goede pasvorm.

Waar liggen de Woolpower roots?
Woolpower wordt sinds 1972 geproduceerd in Östersund, een regio in Jämtland vol bergen, bossen en meren. Hier heeft men ervaring met bijzonder lange en koude winters en weet men zich tegen barre weersinvloeden te beschermen. De in lussen geweven merinowol werd begin jaren ’70 ontwikkeld in samenwerking met het Zweedse leger. Het resultaat was onderkleding met een hoog isolerend vermogen en unieke vochtregulering. Woolpower kiest er bewust voor om haar volledige productie in Zweden te behouden. Trots dragen al hun producten het “Made in Sweden” label.

Wat maakt Woolpower-producten bijzonder?
Woolpower wordt vervaardigd van de fijnste merinogarens. Deze dunne wolvezels prikken niet op de huid. Ze worden gecombineerd met een percentage polyamidevezel die de stof elastischer en sterker maakt, en dus slijtvaster. Met het oog op een optimaal draagcomfort en een goede pasvorm wordt de kleding naadloos rondgebreid in speciale breimachines. Woolpower onderscheidt zich van andere wollen ondergoedmerken door de lusvormige weving, of Terry Knit.

Deze kleine lussen aan de binnenkant van de stof houden extra lucht vast voor een uitstekende isolatie, en transporteren vocht naar de buitenkant van het kledingstuk. Zweet en vocht blijven aan de buitenkant van je kledingstuk zitten en niet op je huid. Hierdoor koelt het lichaam niet af. Deze lusvormige weving wordt gebruikt in alle Woolpower-producten, met uitzondering van de Lite-reeks. Deze reeks is een dunnere weving zonder lussen, uiteraard met behoud van de goede kwaliteiten van merinowol. Deze wol houdt geen vieze geurtjes vast. Door je kledingstuk na gebruik te laten luchten verdwijnen rare geurtjes. Wassen doe je af en toe, en kan op 60 graden!

Dit wist je nog niet over Woolpower
Elke naaister in Östersund werkt een volledig Woolpower- product af. Hun laatste handeling is het innaaien van hun eigen naamlabel. Dit is niet enkel een kwaliteitscontrole, de naaisters zijn echt fier op hun authentieke product. 
 

www.woolpower.se/en/
www.hikeaway.be/nl/woolpower

Meer inspiratie

Merk: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden