Apollovlinder. Foto: Simone van Velzen

Wat leeft er in een bergweide?

De beschreven bergweides nabij Saint-Bon-Tarentaise liggen op 1300 meter hoogte (in de Franse streek Tarentaise op de grens van het Nationale Park van de Vanoise) op de westelijke helling van de Dent du Villard (2285 meter). Zowel in het nationale park als daarbuiten is het prachtig bergwandelen.

Kaart

IGN 3534 OT Les Trois Vallées, Modane – Parc National de la Vanoise 1:25 000

Bergwandelgids

Béatrice Georges is een Franstalige bergwandelgids (tel. +33660240523, e-mail kan ook). Wie liever een Engels sprekende bergwandelgids heeft, kan bij dochter Chloé terecht (tel. +33663451551, of mail haar).

Leestip

Insectes en montagne – un guide un carnet de terrain, B. Delenatte, Glénat 2015, ISBN 9782344001265. Klein formaat veldgids met 90 insectensoorten, leuk voor beginners.

Wat leeft er in een bergwijde? Door Simone van Velzen, Bergen Magazine 3-2016

Filmtip

Microscosmos: Le Peuple de l’herbe, M. Pérennou & C. Nuridsany, 1996. Fantastische Franse natuurfilm over insecten in een bergweide.

WAT LEEFT ER IN...?

In de serie Wat leeft er in…? deelt Simone van Velzen haar kennis en enthousiasme over de bijzondere natuur die je in de bergen op je pad tegenkomt. Simone studeerde wildlife management aan het Van Hall Instituut in Leeuwarden en woont nu in Chamonix-Mont-Blanc waar ze haar passie voor natuur en buitensport naar hartenlust kan combineren.

 

 

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen