vakantiehuisje in de pyreneeen

Wat moet je gedaan hebben in de Spaanse Pyreneeën

Even helemaal tot rust komen of juist liever een actieve vakantie? In de Spaanse Pyreneeën kan het allemaal! Waarschijnlijk denk je bij een vakantie in de bergen eerder aan landen als Duitsland en Oostenrijk, maar ook Spanje mag in dit lijstje niet ontbreken! Het Spaanse gedeelte van de Pyreneeën is minder toeristisch dan de Franse kant, maar hierdoor is de echte Spaanse authenticiteit behouden gebleven. Huur een vakantiehuis in dit gedeelte van Spanje en ontdek alles wat de bergen te bieden hebben vanuit je eigen uitvalsbasis.

Even de bergen uit en iets compleet anders? Girona of Barcelona zijn vaak luchthavens waar op gevlogen wordt bij een bezoekje aan de Pyreneeën, maar deze steden zijn ook zeker een bezoekje waard. Beide steden zijn perfect om doorheen te slenteren terwijl je geniet van al het moois om je heen. En als je dan toch in de stad bent kan je een lekkere lunch of uitgebreid diner natuurlijk niet overslaan. En wat dacht je van churros met chocoladesaus als tussendoortje? Ook voor een actieve vakantie zit je in de Pyreneeën op de juiste plek. Er zijn overal genoeg wandelpaden, maar je kan de bergen ook verkennen op een mountainbike. Is dat nog steeds te rustig? Kanoën, raften of canyoning kan ook nog! Voor jong en oud, beginners of gevorderden, iedereen kan meedoen.

In de Spaanse Pyreneeën zijn een aantal nationale parken te vinden. Natural Park of Posets-Maladeta is hier één van. In dit nationaal park zijn de hoogste toppen in de Pyreneeën te vinden, maar dit wordt afgewisseld met diepe dalen. Dit zorgt ervoor dat je er niet alleen gletsjers kan bezoeken, maar ook bergmeren en prachtige watervallen.

Ook is er in dit nationaal park niet alleen natuur om te verkennen, er is ook een grote kans dat je een aantal dieren tegenkomt. Marmotten, zwijnen en gemzen, maar ook slangen en arenden en met een beetje geluk zie je ze allemaal. In de Spaanse bergen vind je naast de nationale parken ook nog een heel eigen cultuur, die je zeker meegemaakt moet hebben. In de gehele omgeving van de Pyreneeën vind je Middeleeuwse dorpjes met ruïnes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Onderweg naar een van de vele dorpjes is het ook zeker aan te raden om onderweg eens te stoppen en van het uitzicht te genieten, overal is wel iets te zien. In deze dorpjes zijn ook de legendes begonnen over het ontstaan van de Pyreneeën. De bergketen zou namelijk een mausoleum zijn om de schoonheid van prinses Pyrene te behouden. Genoeg redenen dus om je vakantie in de Spaanse Pyreneeën door te brengen. 

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling