Winterwandelen rond Montgenèvre en Serre Chevalier

Winterwandelen rond Montgenèvre en Serre Chevalier

Montgenèvre en Serre-Chevalier liggen in de Franse Hautes-Alpes. Het dorp Montgenèvre ligt op de Italiaanse grens, op de Col de Montgenèvre. Serre-Chevalier is niet één plaats, maar omvat het hele skigebied van Briançon tot en met Le Monêtier-les-Bains. Prachtig uitzicht op de bergen van het Massif des Écrins.

Beste periode

Half januari en februari. Met de huidige zachte winters is het niet goed te voorspellen, maar deze periode lijkt de beste kansen op sneeuw te hebben. In de zomer zijn de forten in de omgeving ook goed wandelend te bereiken.

Vervoer

Montgenèvre is per auto en bus bereikbaar. Briançon per auto, trein en bus en de rest van Serre-Chevalier per auto en bus. Zie ook: Wandelen naar de forten van Montgenèvre en Serre-Chevalier.

De routes

• Montgenèvre: korte sneeuwschoentocht naar een originele Mongoolse joert, plus een korte dagtocht naar de Rocher Deseur.

• Serre-Chevalier: korte sneeuwschoentocht naar een fort bij Briançon en een wandeling op snoocs: toerski’s die je in een handomdraai ombouwt tot een slee.

Winterwandelen rond Montgenèvre en Serre Chevalier

Slapen

Er is een enorme keus aan accommodatie in alle genoemde gebieden.

Leestips

Voor Serre-Chevalier en Montgenèvre bestaat geen kaart met sneeuwschoenroutes. Er is wel een brochure voor Serre-Chevalier en Briançon verkrijgbaar bij het toeristenbureau: Randos raquette, parcours piétons, hiver, met een flink aantal sneeuwschoenwandelingen.

'Opladen in een witte wereld' door Noes Lautier in Bergen Magazine 2016-5

Meer weten?

www.france.fr – Frans Bureau voor Toerisme.

www.nl.france-montagnes.com

www.montgenevre.com

www.serrechevalier.com

 

Wil je meer mooie reportages en bergnieuws lezen? Neem dan nu een abonnement op Bergen Magazine!

 

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt