Zomer in Oberstdorf

Wandelen

Meer dan 200 kilometer wandelpaden op drie hoogte niveaus wachten op je. Trek de wandelschoenen aan en pak de rugzak. Midden in de Allgäuer hoog alpen ligt het wandelparadijs Oberstdorf op een hoogte van 815 meter in een wijds dal. 
5 procent van de op één na grootste gemeente van Bayern is aangewezen als landschaps- en natuurbeschermingsgebied. In de vijf buurtschappen en ook het Oberstdorfer dal bieden je in de zuidelijkste gemeente van Duitsland een uitgebreid wandelpadennet van meer dan 200 kilometer lengte op drie hoogteniveaus. Beleef de afwisselende alpenlandschappen rondom Oberstdorf en laat je betoveren door de onvervalste en pure natuur.
 Romantische dalen en ruisende bergbeekjes, schitterende bergmeertjes met water dat je kunt drinken en de kristalheldere lucht. Heerlijke vergezichten over het unieke alpenpanorama, bied je de beroemde 400-toppen-blik vanaf de Nebelhorn, die gemakkelijk met de kabelbaan te bereiken is.

Familie

In Oberstdorf is voor iedereen, het hele jaar door en bij alle weersomstandigheden iets te beleven. Voor de kleintjes is er het reusachtige en avontuurlijke “natuurlijke speeltuin” : de Allgauer Bergwereld. Op een hoogte van 815 meter zijn groene weiden, omringd door bergen tot een hoogte van 2.224 meter. Op de Söllereck lokt de Söllereck rodelbaan. Het hele jaar geopend. Op de Nebelhorn geniet men van de 400-toppen-blik. Met de drie Oberstdorfer bergbanen kom je hoog in de bergen. Kinderen tot 18 jaar mogen zelfs gratis mee met de Fellhorn- en Söllereck bergbanen. Als je een keer iets wil ondernemen zonder de kinderen, dan zijn de kinderen tussen 2 en 12 jaar van harte welkom in de Nordi-oppas, waar ze door deskundig personeel worden opgevangen.

Ontpannen

Met zijn natuurlijke omgeving en het gezonde klimaat is Oberstdorf im Allgäu voorbestemd voor een heilzame vakantie. In de zuidelijkste gemeente van Duitsland kijkt men terug op een lange traditie van kuuroord in de Premium Klasse en Kneipkurort. Een goed-gevoel-vakantie voor lichaam en ziel is in Oberstdorf bijna een zekerheid. Het zijn de onmiskenbare natuurlijke elementen, die ons dorp gemaakt hebben tot een centrum van gezondheid en welbehagen. Dit gegeven komt vooral door de natuurlijke omgeving. Op drie hoogteniveaus in het dal, in de hogere lagen en op de alpentoppen krijgt het lichaam alles, om te regenereren en nieuwe energie op te snuiven. De verschillende klimatologische omstandigheden brengen de bloedsomloop op gang en versterken het lichaam.

Gezondheid

Een schoon en mild klimaat, uitstekende luchtkwaliteit, een natuurlijk landschap. In Oberstdorf, het kuuroord in de premium klasse, wordt uw vakantie tot een unieke belevenis. Deze optimale voorwaarden worden nog eens aangevuld met specialisten op het gebied van gezondheid om te komen tot een individueel kuurprogramma. Of u op medische indicatie, aangename gezondheidsvakantie of revalidatiegronden komt, Oberstdorf biedt u een volledig kuurprogramma. Ontsnap aan de alledaagse sleur en geniet van de frisse berglucht. Oberstdorf is een kuuroord dat rekening houdt met de gezondheid en allergieën van haar gasten.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?