Reportages

berghut
Daan Couwenbergh

Kun je je nog herinneren hoe je vroeger een hut boekte? Reisgids op schoot, telefoonnummers zoeken en dan hopen dat de huttenwaard opnam? Dat is voorbij.

Malerweg Saksen
Redactie

Al sinds de 18e eeuw trekt het Elbsandsteingebergte ten zuidoosten van Dresden kunstschilders aan. In hun voetsporen is de wandelroute Malerweg uitgezet.

spierpijn tijdens je huttentocht
Daan Couwenbergh

Heb je tijdens je huttentocht ook wel eens last van spierpijn? Met een paar handige tips heb je geen last meer van spierpijn.

Komoot wandelen app
Anoniem

Als je een nieuw gebied bezoekt ligt het vaak niet voor de hand waar je goed outdooradvies kunt vinden. Er is een grote kans dat de routes die in je wandelgids staan zodra de zon schijnt overspoeld worden met wandelaars.

wat moet je doen bij blaren
Redactie

Blaren: iedere wandelaar krijgt ze wel eens, maar wat moet je doen met blaren? Doorprikken, of kun je ze beter dicht laten?

huttentocht Val de Bagnes
Daan Couwenbergh

Dat er rondom Verbier in het Val de Bagnes ook zes hutten liggen, weten maar weinig mensen. Maar Val de Bagnes is perfect voor een ruige huttentotcht!

Kitzbuheler Alpen Trail Kat-Walk
Daan Couwenbergh

Wandelgids Elke Henke was altijd op zoek naar zulke momenten. Uiteindelijk waren het de bergen die dit verlangen in haar hebben gestild.

Beginnen met bergwandelen
Jasper Buiting

Je eerste bergwandeling vraagt meestal om de nodige voorbereiding. Wij geven je in dit artikel 5 tips om van je eerste tocht een succes te maken.

Onweer in de bergen
Daan Couwenbergh

Na zonneschijn komt ook weer regen. En soms zelfs onweer. Maar wat moet je doen als je tijdens je bergwandeling in een onweersbui terechtkomt?

kerktoren Graun
Daan Couwenbergh

Wie over het water van de Reschensee in Zuid-Tirol uitkijkt, kan er niet omheen: midden in het meer steekt een kerktoren uit het water. Waarom?

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages