Asolo Falcon GV

Asolo Falcon GV

De Asolo Falcon GV is een van de nieuwste wandelschoenen van het merk Asolo en is verkrijgbaar in diverse leuke, frisse kleuren en licht in gewicht. Ik heb de gok genomen om deze schoen niet in te lopen en meteen voor een etappe van de Eifelsteig van 14 kilometer te gaan.

Tekst Yvonne van Veenendaal

De schoen voelt in de hand wat stug (torsiestijf) aan maar eenmaal aan je voet heb je daar zeker geen last van. Integendeel, mijn voeten en enkels werden op een prettige manier stevig ondersteund en tijdens het lopen wikkelt de schoen erg soepel af.

Het bovenmateriaal is van suède en polyester gecombineerd met Gore-Tex waardoor de schoen goed ademt. Ook heel fijn is de rubberbescherming bij de tenen. De schacht is gemaakt van leer en textiel, de binnenvoering voelt zacht en comfortabel aan. De ronde veters glijden soepel door de veterogen en daardoor trek je de schoen makkelijk en goed passend om je wreef. Wel is het aan te raden een dubbele knoop te leggen anders zul je tijdens de wandeling meerdere malen je veters opnieuw moeten strikken. Ondanks een stevige regenbui onderweg bleven mijn voeten en sokken kurkdroog. De schoen is heel geschikt voor (berg)wandelen op ruwe ondergrond, kiezels en stenen kon ik door de zool niet voelen.

Zeker een vermelding waard is de Vibram Redsterzool, deze zorgde ook voor een goede grip op een natte ondergrond. Na een hele dag lopen op de Falcon voelde ik geen behoefte om ze uit te trekken. Van pijnpunten of blaren was al helemaal geen sprake. Dit model is een top schoen waar je veel plezierige kilometers mee zult afleggen.

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

De mooiste herftwandelingen rondom het Gardameer!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Hou jij van een avontuurlijke vakantie? Denk ook eens aan Catalonië!