Vaude Hog

De pure functionaliteit met de Hogan SUL tent van Vaude

Dankzij zeer technische en superlichte materialen hebben de ontwikkelaars het gewicht voor de nieuwe VAUDE Hogan SUL 2P tot onder de 2,4 kg weten te brengen. Met deze tenten kunnen outdoor-fans een nog lichter mobiel onderkomen meenemen  hun trektochten.

Al méér dan 30 jaar staan de tenten van bergsportfabrikant VAUDE voor robuuste afwerking, innovatieve details en betrouwbare kwaliteit. Het doorlopende onderzoek- en ontwikkelingswerk voor milieuvriendelijke materialen en technologieën toont zich ook in het tenten-segment. Sinds 2016 biedt de Oberschwäbische outdoorspecialist veel van de high-end tenten aan met milieuvriendelijk volgens het bluesign® systeem, gefabriceerde materialen en met Green Shape garantie.

Outdoor High-Tech met German Engineering

Voor het seizoen 2017 hebben de VAUDE-ontwikkelaars zich op de sectie SUL gericht. SUL staat voor de categorie Super Ultra Light. Voor tentpuristen bieden de SUL-tenten pure functionaliteit en minimaal gewicht. Standaard zijn deze outdoor-onderkomens dankzij een unieke Siliconen Seam Seal technologie waterdicht verzegeld op de naden – een technologie die alleen VAUDE beheerst. De lichte tenten bieden een super goede verhouding tussen ruimte en gewicht en zijn voorbestemd voor lightweight-freaks en Long Distance Trails, maar ook fietsreizigers en andere spontane weekend-avonturiers.

Hogan SUL 2P – Trekkingtent voor Weight Watchers

De bewezen Hogan-vorm is nu ook als een SUL-variant verkrijgbaar en draagt bovendien de Green Shape garantie voor milieuvriendelijke fabricage. Naast een “groen kleed” (nieuwe kleurtoon: cress green) kreeg hij ook een kleine design-facelift. Dankzij superlicht, UV-bestendig buitenmateriaal (20 D Ripstop Polyamide, dubbelzijdig gesiliconiseerd) en iets dunnere aluminium stokken is de Hogan SUL 2P (gewicht 1450 g) nog eens ongeveer 400 g lichter dan de UL-versie. Nieuw zijn ook de gecombineerde klemmen en spanners van aluminium evenals de stevige verbindingsplaatjes aan de tentbodem, die eenvoudig inhangen van de buiten- en binnentent mogelijk maken.

De geoptimaliseerde stokkenconstructie met een korte dwarsstok biedt beduidend meer ruimte en hoofdruimte. Dankzij verlengingen van de achterste pinnen wordt extra ruimte bij het voeteneind gemaakt. De vestibule is ruim uitgevallen, voor meer opbergruimte bij de ingang. De hoogwaardige 8,7 mm aluminium NFL Featherlite stokken komen van marktleider DAC. In het eigen ontwikkelingscentrum met windtunnel bij DAC werd de constructie succesvol bij windsnelheden tot 90 km/u (frontaal) getest. Het aluminium werd in een speciale Green Anodizing proces milieuvriendelijk geanodiseerd – nog een bonus voor het milieu.

Als andere varianten is de Hogan SUL vanaf voorjaar 2017 voor 1-2, 2 personen of als XT 2-3P met verlengde vestibule verkrijgbaar. Nieuw in de SUL-serie is ook het model Invenio, een ruimtewonder onder de 2 kg met een extravagante constructie die dankzij twee tegenover elkaar liggende ingangen veel plaats met uitzicht heeft te bieden.

Adviesprijs:

Hogan SUL 1-2P         1100 g        235 x 110 cm              490,- EUR

Hogan SUL 2P            1430 g        235 x 130 cm              600,- EUR

Hogan SUL XT 2-3P     1950 g        235 x 165 cm              690,- EUR

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.