Eco-Shell, milieuvriendelijk materiaal outdoorkleding

Gerecycled, fluorkoolstofvrij geïmpregneerd en klimaatgecompenseerd

Eco-Shell is het milieuvriendelijke materiaal voor outdoorkleding van Fjällräven. Het is gemaakt van gerecycled polyester. Dit geldt voor alle drie de lagen waaruit het materiaal bestaat: buitenlaag, membraan en voering. Als de kleding afgedragen is, kan van de vezels nieuwe outdoorkleding worden gemaakt. Het buitenmateriaal is behandeld met een milieuvriendelijke, fluorkoolstofvrije impregnering die ervoor zorgt dat regendruppels parels vormen die van de stof afglijden.

Fjällräven compenseert het klimaat voor de onvermijdbare uitstoot die de productie en het transport van Eco-Shellkleding met zich meebrengt. Ze steunt projecten voor hernieuwbare energie die worden beoordeeld door de VN en worden gecertificeerd volgens de Gold Standard.

Hoge milieueisen

Eco-Shell is perfect geschikt voor tochten bij nat weer in het bos of in de bergen. Regen en guur weer vormen geen enkel probleem en transpiratievocht wordt via het membraan afgevoerd. Wat dat betreft werkt Eco-Shell als ieder ander technisch gelamineerd materiaal. Het grote voordeel is dat Eco-Shell voldoet aan hoge milieueisen, op meerdere vlakken.

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling