Eco-Shell, milieuvriendelijk materiaal outdoorkleding

Gerecycled, fluorkoolstofvrij geïmpregneerd en klimaatgecompenseerd

Eco-Shell is het milieuvriendelijke materiaal voor outdoorkleding van Fjällräven. Het is gemaakt van gerecycled polyester. Dit geldt voor alle drie de lagen waaruit het materiaal bestaat: buitenlaag, membraan en voering. Als de kleding afgedragen is, kan van de vezels nieuwe outdoorkleding worden gemaakt. Het buitenmateriaal is behandeld met een milieuvriendelijke, fluorkoolstofvrije impregnering die ervoor zorgt dat regendruppels parels vormen die van de stof afglijden.

Fjällräven compenseert het klimaat voor de onvermijdbare uitstoot die de productie en het transport van Eco-Shellkleding met zich meebrengt. Ze steunt projecten voor hernieuwbare energie die worden beoordeeld door de VN en worden gecertificeerd volgens de Gold Standard.

Hoge milieueisen

Eco-Shell is perfect geschikt voor tochten bij nat weer in het bos of in de bergen. Regen en guur weer vormen geen enkel probleem en transpiratievocht wordt via het membraan afgevoerd. Wat dat betreft werkt Eco-Shell als ieder ander technisch gelamineerd materiaal. Het grote voordeel is dat Eco-Shell voldoet aan hoge milieueisen, op meerdere vlakken.

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen