Epic Wipes: Een frisse douche zonder douche

Wie een poosje de natuur in gaat, of flink gaat sporten tijdens een trip, is er ongetwijfeld mee bekend. Na een paar dagen hiken en kamperen buiten de gebaande paden, of na een flinke fysieke inspanning, ruik je niet meer zo fris. En dat is dan nog vriendelijk gezegd. Het hoort er natuurlijk ook een beetje bij, maar ik ben nog niemand tegengekomen die het niet op zijn minst waardeert om zich tussendoor een beetje op te frissen. Babydoekjes kunnen uitkomst bieden, maar een heel pak babydoekjes is natuurlijk zo leeg na een flinke schoonmaak. Met een meertje met redelijk schoon water in de buurt, is een duik in het water de logische optie (maar pas wel op dat je geen of biologisch afbreekbare wasgel gebruikt en let op de regels) maar wanneer je enkel genoeg water bij je hebt om te drinken (of het is gewoon zo koud dat je liever nog stinkend en onder het vuil door het leven gaat dan het water in gaan) en het volgende sanitairgebouw nog even op zich laat wachten, moet je iets anders verzinnen.

Tijdens een cursus klettersteigen in de Ardennen, kreeg ik de kans om een Epic Wipe te testen. Mocht je er nog niet van hebben gehoord, dan kun je je er zo misschien een voorstelling van maken: een babydoekje, maar dan gigantisch. Het formaat van een handdoek. En de geur is beter. Waar je met babydoekjes een half pak nodig hebt om al het zweet en vuil van je gezicht en lijf te verwijderen, volstaan 1 Epic Wipe meer dan voldoende. Na zo’n vier uur klettersteigen, lekker in het zonnetje, rook ik op z’n zachts gezegd, niet meer zo fris. Tijd om te douchen was er niet, want we hadden nog een flinke zit naar huis te gaan. Gelukkig had ik een Epic Wipe bij me, om me toch nog even te kunnen opfrissen! Door het formaat van de ‘handdoek’ kon ik heel makkelijk en snel mijn hele bovenlijf en gezicht wassen en was ik in mum van tijd zweet- en vuilvrij. Ook het plakkerige laagje zonnebrand (waar je slaapmatje niet zo goed tegen kan) komt er moeiteloos vanaf. De eucalyptus geur is subtiel maar lekker fris en blijft niet hangen op je huid. Na gebruik kun je de Epic Wipe afspoelen en opnieuw gebruiken als ‘gewone’ handdoek, mocht je dat willen, want het materiaal (gemaakt van bamboe) is heel stevig. Daarnaast is de gehele wipe compleet biologisch afbreekbaar (maar je moet ze natuurlijk niet in de natuur laten slingeren).

Dus, ga je ergens heen waar je een poosje geen douche in de buurt hebt? Dan kun je wel eens heel blij zijn met Epic Wipes.

Epic Wipes zijn helaas nog niet algemeen verkrijgbaar in Nederland. Wil je zelf een Epic Wipe kopen en proberen, neem dan contact op met de Nederlandse contactpersoon.

Epic Wipes Nederland is een divisie van Habro Horeca B.V. te Papendrecht. 

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?