Hanwag Blueridge

Hanwag Blueridge, Comfort zonder compromissen

De wandelpaden die we nemen leiden je over een grote verscheidenheid aan terrein zoals gras,  asfalt, stenen, rots, zand en modder. Je loopt door verschillende landschappen met ook steeds ander weer. Tijdens een wandeltocht beleef je de natuur het meest intens.

Om onze natuur te beschermen vindt Hanwag het belangrijk dat de ontwikkeling en productie van al haar schoenen zo weinig mogelijk impact hebben op de natuur. En dus produceert Hanwag op een duurzame manier wandelschoenen met hoge kwaliteit en met innovatieve technische kenmerken. Voor de duurzame productie wordt gebruik gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen. Het resultaat zijn schoenen die in de natuur niet veel meer achterlaten dan hun eigen voetafdruk.

De duurzame Blueridge

En deze verantwoorde manier van productie heeft Hanwag met haar nieuwe schoen Blueridge ten volle tot uitvoer gebracht. Deze wandelschoen wordt in Europa gemaakt van grondstoffen die alleen afkomstig zijn van Europese leveranciers. Zo komen de veters en het materiaal voor het EcoShell membraam uit Duitsland, het Perwangerleer uit Italië, net als de rubberen buitenzool. De inlegzool uit Slovenië en Spanje en de leren voering uit Kroatie. Een deel van deze materialen is gerecycled, zoals het textiel uit Italië voor de bovenkant van de schoen. De gerecyclede materialen zijn gecertificeerd door de ‘Global Recycling Standard’.

Comfort zonder compromissen

De ontwikkelingen in duurzame productie van de schoenen maakt nooit dat Hanwag het menselijke aspect uit het oog verliest. Integendeel zelfs, want de voet zelf ligt aan de basis van alle wandelschoenen. Om een perfecte pasvorm van de Blueridge te garanderen, waar de voet harmonieus kan afrollen en elke wandeling zeer comfortabel wordt, heeft Hanwag een speciale tussenzool ontwikkeld: de ‘3D IPU’. Deze tussenzool heeft een driedimensionale structuur van compact en geëxpandeerd polyurethaan (3D IPU) waarin de voet comfortabel ligt. Een verhoogde zoolrand van stabiliserend PU biedt extra steun rond de voet en bij de hiel. Dit zorgt voor tredzekerheid en een soepele afrolbeweging.

Hanwag Blueridge

Verder heeft de Blueridge een Terragrip loopzool met 4 mm profieldiepte, grote noppen met breed contactoppervlak, zodat je ook op natte en gladde oppervlaktes veilig kan doorlopen met voldoende grip. De schoen is gevoerd met het PFC-vrije ‘EcoShell’ membraam en deze houdt je schoen ademend en je voeten droog. Dit ‘EcoShell’ membraam is een van de meest duurzame onderdelen van de schoen. Het membraam is volledig PFC-vrij en de werking is gebaseerd op een complex hydrofiel systeem dat waterdichtheid en ademend vermogen biedt zonder het gebruik van fluorkoolstoffen. Het hydrofiele deel absorbeert lichaamsvocht dat vervolgens door verdamping naar buiten afgegeven wordt.

Dit alles maakt de Hanwag Blueridge tot een multifunctionele, comfortabele,  betrouwbare en verantwoorde schoen voor wandelingen met lichte bepakking in het middelgebergte, laagland of de kust, zodat elke wandelaar met volle teugen kan blijven genieten van de natuur!

Hanwag Blueridge

Hanwag Blueridge ES en  Blueridge Lady ES

De multifunctionele, moderne en lichtgewichte wandelschoen Blueridge– in een halfhoge variant. Ook verkrijgbaar met een leren voering. De ideale partner voor wandelingen met lichte bepakking in de bergen of tijdens een wandeling langs de kust – de schoen is gemaakt voor actieve dagen in de natuur.

Winkeladviesprijs € 189,95

Blueridge Low ES Blueridge Low Lady ES  

De multifunctionele wandelschoen Blueridge– in een lage variant en is ook verkrijgbaar met een leren voering

Winkeladviesprijs € 169,95

Meer weten? Check de website van Hanwag

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?