Lichtgewicht en sterk: de Power Lizard van Vaude

Een tent van minder dan 1,5 kilo, klein verpakt,  snel en makkelijk op te zetten, met voldoende ruimte voor jou en je bagage, sterk en duurzaam geproduceerd: dat is de Power Lizard SUL van Vaude. Deze tent is beschikbaar voor 1-2 personen en 2-3 personen. De Power Lizard SUL heeft al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Camping Awards en Outdoor Industry Awards! 

Dankzij de combinatie van een extreem stabiele Powerframe constructie en zogenaamd Super Ultra Light tentdoek is de Power Lizard SUL niet alleen vederlicht van gewicht, maar ook uitzonderlijk stormvast. Tel daarbij het opzetgemak en een zee aan ruimte bij op en je begrijpt waarom de VAUDE Power Lizard SUL zo geliefd is onder hikers en trekkers die lange meerdaagse tochten maken. Dankzij het kleine pakvolume is deze dubbeldaks tent echter ook populair onder fietsers.

Absoluut waterdicht

Van een tent mag je verwachten dat hij je goed beschermt tegen het weer, en dat doet de Power Lizard SUL (Super Ultra Light) dan ook. De gesiliconiseerde buitentent is namelijk voorzien van afgedichte naden. Dit garandeert dat water niet via de naden de tent kan binnen sijpelen. Het materiaal zelf, een 20D Ripstop (100% polyamide), is scheurvast, dubbelzijdig met siliconen gecoat en bovendien voorzien van een drievoudige bescherming tegen  schadelijke UV-stralen. De verstelbare ventilatie-openingen dragen bij aan een prettig leefklimaat in de tent. En dankzij het label “PVC-free” weet je dat ook het milieu zich er prettig bij voelt.

Klein pakvolume, groot leefcomfort

De Power Lizard SUL bestaat uit een enkelboogsconstructie, aangevuld met twee kleine extra stokken aan zowel voeten- als hoofdeind van de tent. Dit zorgt ervoor dat er veel meer ruimte binnen de tent overblijft omdat de wanden van de tent veel rechter kunnen blijven staan. En dat geeft niet alleen meer opbergruimte voor de grote rugzakken, maar kan ook prima gebruikt worden om in te koken als de weersomstandigheden daarom vragen.

Twee uitvoeringen

VAUDE levert de Power Lizard SUL in twee verschillende uitvoeringen: een kleine en een grote. De kleine Power Lizard SUL 1-2P is geschikt voor twee personen die minimale uitrusting meenemen of juist voor één persoon die veel uitrusting met zich mee draagt. De iets grotere Power Lizard 2-3P SUL is geschikt voor 2 personen met een flinke uitrusting of voor drie personen die met minder op pad gaan. De Power Lizard SUL 1-2P weegt 1160 gram, de Power Lizard SUL 2-3P weegt 1390 gram.

Adviesverkoopprijzen:

Power Lizard SUL 1-2P    549,00 EURO
Power Lizard SUL 2-3P    600,00 EURO

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.