review columbia trailstorm

Uitgeprobeerd: Columbia Trailstorm Mid

"Wat een hippe schoen," dacht ik, toen ik de Columbia Trailstorm Mid uit de doos haalde. De Trailstorm ziet er stijlvol uit, een kruising tussen een wandelschoen en moderne sneaker. De schoen voelt comfortabel rondom mijn voet, mede door de binnenzool vervaardigd van Techlite+™. De binnenzool zorgt ook voor stabiliteit en goede demping.

Het halfhoge model vind ik heel prettig, de schacht geeft steun aan mijn enkels. Ik krijg wel warme voeten tijdens het lopen, maar daar heb ik altijd snel last van. De buitenzool van de Trailstorm ziet eruit als die van een sneaker. Dus niet het bekende uiterlijk met een voorvoet, een voetholte en een hak, maar een platte zool. Dat doet overigens niks af aan het profiel. De profieldiepte is 4 mm. De zool is stugger dan dat ik bij een lichtgewicht schoen zou verwachten, maar het afwikkelen gaat desondanks makkelijk. Bovendien geeft het profiel goede grip op divers terrein. Tijdens een druilerige boswandeling kan ik prima doorlopen op de modderige paadjes en grind- en steenweggetjes. En kan ik bij andere schoenen op lange stukken straat en asfalt toch last krijgen van mijn voeten, met de Trailstorm geeft een urenlange stadswandeling geen problemen.

De schoen zelf is gemaakt van een ademende synthetische bovenlaag. Een sterke stof die ook makkelijk schoon te houden is. Een rubberen rand als extra bescherming bij de tenen is ook handig op ruwer terrein. En als klap op de vuurpijl maakt het Omni-Tech™ membraan de schoenen echt waterdicht. Desondanks weegt de schoen slechts 347 gram (bij maat 9). Kortom, Columbia heeft met de Trailstorm Mid een goede en prettige wandelschoen ontwikkeld, die ook in je dagelijks leven een welkome aanvulling is. (Rob van der Linden)

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen