Vaude Womens Miskanti Fleece Jacket

Vaude Womens Miskanti Fleece Jacket, tegen micro-plastics

Fleecestof is hartstikke fijn spul, zeker voor een isolerende laag. Maar er kleeft één enorm nadeel aan de stof: in de wasmachine laat een fleecetrui ongelofelijk microplastics los, die via onze afvoer in het milieu terecht komen. Geen goede zaak.

Vaude heeft daarop een oplossing. Het Miskanti Fleecejacket is een fleecevest dat niet van ‘gewone’ polyesterfleecevezels gemaakt is, maar van fleece op basis van Tencel-houtvezels. Dat heeft veel voordelen voor het milieu. Niet alleen is het hout voor de vezels hernieuwbaar, maar ook is de vezel biologisch afbreekbaar dan de gewone polyester, dus als er deeltjes van je vest loslaten in de wasmachine, wordt het milieu veel minder vervuild. Tel daar de gesloten kringloop van het productieproces bij op, en je kan zeggen dat dit een milieuvriendelijk fleecevest is. De Miskanti Fleecevesten van Vaude dragen daarom met recht het Green Shape label.  

Niet alleen zijn de vesten milieuvriendelijk geproduceerd, ze voelen ook echt zijdezacht aan. En helemaal fijn, ze zijn lekker warm en voeren vocht goed af. Mocht je tijdens je wandeling een regenbui op je kop krijgen, dan zijn de vesten snel droog. En heb je nou geen regenbui op je kop gekregen, maar kreeg je het tijdens je wandeling bloedheet en ben je dus flink gaan zweten, dan houdt de Tencel-stof geen vieze geurtjes vast. Doordat de Tensel-stof elastisch is, heb je voldoende bewegingsvrijheid.

Adviesprijs € 140,00

 

(tekst Klaartje Grol)

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier een stukje berg geschiedenis