Home » Vakantietip
fotoboekje maken

4 tips voor het vastleggen van je herinneringen in de bergen

Nederlanders zijn gek op reizen en vakantie vieren. Uit cijfers van het CBS blijkt dat we sinds de pandemie weer massaal aan het reizen zijn. Een deel van de Nederlanders gaat ieder jaar naar de bergen. Dat snappen we helemaal, want er is niets fijner dan in de bergen zijn. De vrijheid, de rust, de stilte en natuurlijk de magische uitzichten.

Om die ene bijzondere bergwandeling of het verblijf in dat unieke berghotel voor altijd te herinneren, is het aan te raden om je vakantie in de bergen vast te leggen. Dat doe je bijvoorbeeld door te gaan voor een fotoboek maken of door een reisblog bij te houden. In dit artikel geven we je een paar tips voor het vastleggen van je herinneringen in de bergen.

Fotoboek maken van je vakantie in de bergen

Een van de meest simpele en misschien wel meest leuke manieren om herinneringen vast te leggen, is door een fotoboek te maken. Vroeger waren fotoboeken helemaal ‘een ding’ en namen we echt de tijd om samen foto’s te kijken en zo herinneringen op te halen. Tegenwoordig doen we dat wat minder vaak; waarschijnlijk omdat we de meeste foto’s zo kunnen zien op onze smartphones.

Dat neemt niet weg dat het tóch aan te raden is om een fotoboek te maken. Dit kun je vandaag de dag heel gemakkelijk online doen, waardoor het niet veel tijd kost en je alsnog een mooi resultaat hebt. Hoe gezellig en fijn is het om vervolgens met je reismaatje foto’s te kijken tijdens een avondje samen eten of borrelen? Wil je liever oldschool aan de slag gaan, dan kun je natuurlijk ook helemaal zelf een fotoboek maken. Scoor een blanco boek, lijm en laat je foto’s afdrukken.

Houd een online dagboek bij op Polarsteps

Ben je op zoek naar een fotoboek waarin je automatisch de route kunt zien die jullie gewandeld hebben en/of gereisd hebben? Download dan de gratis app Polarsteps. Via Polarsteps houd je namelijk eenvoudig een reis naar keuze bij, waarbij diverse plekken onderweg automatisch worden opgeslagen (wanneer je dit toestaat). Zo kun je heel makkelijk en snel bepaalde plekken terugvinden.

Terwijl je op vakantie bent, kun je iedere dag een dagboekje bijhouden met tekst, foto’s en lokale tips. Deze reisverslagen kun je vervolgens delen met mensen die je volgen of natuurlijk lekker voor jezelf houden. Het is mogelijk om je reizen op privé te zetten. Het leuke is dat je de route en de actuele temperatuur van de locatie bij je verslagen ziet. Deze verslagen zijn altijd online op je account terug te zien.

Maak een mooie fotokalender van foto’s in de bergen

Wil je die prachtige reis in de bergen in Oostenrijk vastleggen? Of zoek je een unieke manier om de foto’s van Italië af te drukken? Een fotoboek maken (online of offline) is natuurlijk een echte aanrader, maar wat ook leuk is, is om een fotokalender te maken met de mooiste foto’s van de reis in de bergen. Hierbij heb je ruimte voor 12 foto’s of een foto per maand.

Uiteraard kun je ook kiezen voor een collage per maand. Het is maar net wat je zelf het mooist vindt. Het grote voordeel van een fotokalender is dat je dagelijks herinnerd wordt aan een mooie vakantie in de bergen. Hang je de kalender namelijk op een duidelijke plek op, zoals op het toilet, dan zie je de foto’s bijna iedere dag. Een betere herinnering kun je bijna niet hebben!

Maak een reisblog met mooie bergverhalen

Naast een fotoboek maken, het bijhouden van Polarsteps en het laten afdrukken van een fotokalender is er nog iets wat je kunt doen om de herinneringen aan je bergvakantie levendig te houden. Wat dacht je van een reisblog bijhouden? Op het wereldwijde web zijn ontzettend veel reisblogs te vinden, waarvan de één vooral informatief is en de ander vooral persoonlijk is. 

Je kunt kiezen voor een van de twee of voor een combinatie van beiden. Het grote voordeel van een blog bijhouden, is dat je altijd bepaalde plekken of herinneringen op kunt zoeken waar je ook maar bent. Ook kunnen familieleden en vrienden tijdens (of na) je reis op de hoogte worden gehouden van je laatste avonturen. Wie weet hebben zelfs andere mensen er wat aan wanneer ze op Google gaan zoeken naar leuke reistips voor een bergvakantie. Pak je het helemaal professioneel aan dan kun je er zelfs nog wat geld mee verdienen ook!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?