Home » Vakantietip
Bergen

5 ideeën voor een vakantie in de bergen

Je vakantie in de bergen is al heel bijzonder, maar er zijn manieren om het nog specialer te maken! Je kunt de Alpen op een andere manier verkennen, meedoen aan leuke activiteiten of op een plek verblijven die je nooit zult vergeten. Je kunt je bergvakantie deze zomer extra speciaal maken. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. In dit artikel geven we je 5 ideeën voor een aparte bergvakantie.

Verblijf

Het maakt niet uit waar je heen gaat in de bergen, overal zijn er manieren om je verblijf heel speciaal te maken. Hoewel vakantiehuizen en hotels comfortabel zijn, zijn er accommodaties die iets extra's bieden. Heb je toevallig een hond? Dan kun je een vakantiehuis huren met een hond. Als je meer luxe wilt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een chalet in de bergen van Oostenrijk met een eigen jacuzzi of zwembad. Maar het is niet alleen de accomodatie die bijzonder kan zijn, ook de plek waar het staat kan een unieke ervaring bieden. Je kunt bijvoorbeeld op 3100 meter hoogte in de Alpen overnachten of in een boomhotel slapen. Het vinden van een speciale accommodatie in de bergen is heel gemakkelijk!

Onderneem nieuwe dingen

In de bergen kun je veel leuke dingen doen die je niet snel ergens anders kunt doen. Wil je weten hoe het voelt om te vliegen? Probeer dan eens paragliden. Hou je van klimmen en zwemmen in wilde rivieren? Dan kun je canyoning proberen. Ook voor kinderen zijn er veel spannende dingen te doen die ze nooit zullen vergeten. Bijvoorbeeld raften op een wilde rivier, klimmen in een klimpark of met een mountain cart van een berg afrijden. Als je nieuwe dingen probeert die je nog nooit hebt gedaan, wordt je bergvakantie extra speciaal.

Favoriete locatie

De Dolomieten is een berggebied in het noorden van Italië dat bekend staat om zijn steile rotsen en hoge bergen. Er zijn ook grote grasweiden en leuke Italiaanse dorpen, zoals Madonna di Campiglio. In dit dorp kun je de beste routes vinden voor wintersport, wandelen, klimmen, mountainbiken en zelfs rotsklimmen. Na een actieve dag in de bergen kun je lekker uitrusten en genieten van de gezellige berghutten en restaurants. Het is de perfecte combinatie van leuke dingen doen en ontspannen tijdens je bergvakantie.

Locatie en aanraders

Als je aan een vakantie in de bergen denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan Oostenrijk. Dat is logisch, want dat land heeft mooie bergen en is populair in de winter en de zomer. Maar ook in andere delen van Europa zijn er prachtige bergen waar je kunt genieten van frisse lucht, mooie uitzichten en spannende wandelingen. Bijvoorbeeld de Franse Alpen, en Zuid-Tirol. Welke plaatsen zou jij willen bezoeken? Als je een magische en mooie bestemming zoekt voor een bergvakantie, is Noorwegen echt een aanrader! En als je liever dichter bij huis blijft, kun je een vakantie in de Duitse bergen overwegen. Waar gaat jou reis naartoe?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?