Home » Vakantietip
Koeien in Valsugana

8-9 juli Melkfestival op de hoogvlakte van Vezzena

Omdat melk, ook wel het ‘witte goud van de bergen’ genoemd, de basis is van het bestaan van de meeste boerenbedrijven in de regio, wordt op 8 en 9 juli het Melkfestival georganiseerd. De locatie van dit festijn is de hoogvlakte van Vezzena, gelegen in de bergen van Valsugana Lagorai, Trentino.

Kruidige kaas

Koeien in ValsuganaHet is de eerste keer dat dit Melkfestival in Valsugena en Alpe Cimbra  wordt gehouden. Het evenement laat het leven zien op de hoogvlakte en vooral dat van de boerenbedrijven, hoe de melkproductie hier in zijn werk gaat en hoe de boter en de streekkaas, Vezzana, gemaakt wordt. Kaas VezzanaDoor de kruiden in het gras die de koeien eten, heeft de kaas een rijke smaak. Bovendien rijpt de kaas ook nog eens 18 tot 24 maanden. De kaas is goed toe te passen in gerechten waar je ook Parmezaanse kaas voor gebruikt, geschaafd of geraspt.

Vroeg uit de veren

Je kunt tijdens dit weekend wandelen over de hoogvlakte, mountainbiken, de koeien van dichtbij bekijken maar ook genieten van het uitzicht op de meren van Levico en Caldonazzo. Op beide dagen kun je de zonsopgang op de boerderij meemaken – mits je vroeg genoeg op bent natuurlijk – en zien hoe het werk op een bergboerderij in alle vroegte van start gaat. Natuurlijk kun je ook lokale producten proeven en kopen zoals struder, canederli (knödel) en vers gebak.

Bron: visitvalsugena.it/nl

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden