Home » Vakantietip
,Het Parc de la Préhistoire - Ariege,

Ariège en de Prehistorie, Midi-Pyrénées, Franse Pyreneeën

De regio Ariège heeft een rijke historie, waarvan ook uit de Prehistorie veel bewaard is gebleven en zeker het bezoeken waard. Van de muurschilderingen in de grotten van Niaux, de grotten van Le Mas d’Azil en het Parc de la Préhistoire waar je veel teweten komt van de beschavingen die hun sporen hebben achtergelaten.

De grotten van NiauxDe grotten van Niaux zijn een bezoek zeker waard. In de mysterieuze ‘zwarte salon’ zijn nog muurschilderingen van uitzonderlijke kwaliteit uit de prehistorie te bewonderen.  Je treft hier veel tekeningen van dieren aan: bizons, paarden, steenbokken herten  et cetera.  Het is een van de weinige bekende prehistorische grotten die nog toegankelijk zijn voor het publiek. Reserveren is noodzakelijk en de temperatuur in de grot is het gehele jaar 12 graden, warme kleding is handig.

Het Parc de la PréhistoireHet Parc de la Préhistoire, AriegeHet Parc de la Préhistoire vlakbij Niaux in Tarascon-sur-Ariège is een goede aanvulling op het bezoek van de grotten. Hier maak je kennis met  het leven en de kunst van de stammen uit het Magdalénien (13.000-9.000 v. Chr.). Ook kan je hier workshops vuur maken, silex kappen et cetera volgen. De ontdekkingen die zijn gedaan in de grot van Le Mas d’Azil waren zo belangrijk dat een heel tijdperk hier zijn naam aan dankt: het azilien (12.000 tot 8.000 v.chr.). Wanneer je Le Mas d’Azil bezoekt vergeet dan niet de authentieke dolmen te bezoeken die je met een kleine wandeling bereikt.

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?