Home » Vakantietip
rondreis canada

Canada: hét land voor een outdoor avontuur

Canada is een prachtig land voor avonturen. Bruisende steden, maar ook heel veel prachtige en uitgestrekte en ruige natuur. Van hoge bergen tot uitgestrekte toendralandschappen. 

Canada is enorm. Het is het op één na grootste land ter wereld zelfs! Daardoor heeft het land ontzettend veel te bieden. Zeker als het op avonturen aankomt. Doordat het grootste deel van de Canadese bevolking in de steden tegen de zuidgrens woont, zijn grote delen van het land dunbevolkt. Dat betekent dat je daar ruige en ongerepte natuur kan vinden. De mooiste natuur vind je (natuurlijk) in een van de 48 nationale parken van Canada. Maar Canada is meer dan alleen natuur. Canada heeft een bloeiende en boeiende cultuur. Natuurlijk vind je, zeker in de grote steden, een boeiende mix van invloeden uit de VS en Europa, maar het meest unieke en bijzondere zijn de culturen van de First Nations, de Inuit, de oorspronkelijke bewoners van Canada en de Métis, de bevolkingsgroep die deels afstamt van de oorspronkelijke bewoners, en deels van de Europeanen die het land koloniseerden. Van deze groepen zijn de culturen nog altijd sterk vervlochten met het land, het landschap en de natuur van Canada. 

Perfect voor een rondreis

Die natuur en cultuur kun je leren kennen tijdens een unieke rondreis door Canada. Dankzij de enorme variatie en uitgestrektheid van het land, kun je altijd een rondreis maken die helemaal bij jouw wensen en interesses past. Walvissen en orka’s spotten langs de kust, of juist het binnenland in waar de natuur volop mogelijkheden biedt om er op uit te trekken met een kajak, mountainbike of natuurlijk gewoon wandelend. Tijdens zo’n tocht kom je zintuigen tekort om alle natuur om je heen in je op te nemen. Tijdens zo’n rondreis kun je overnachten in unieke lodges, ver weg van alle toeristische drukte. Daardoor heb je alle kans om van de omgeving te genieten. Of dat nou een tip of bar in de buurt is, die door de gastheer of gastvrouw wordt aangeraden, of gewoon het bijzondere uitzicht dat je vanuit het slaapkamerraam hebt. 

Uniek: de Canadese nationale parken 

Canada is een paradijs voor natuurliefhebbers. Dat merk je vooral in een van de maar liefst 48 nationale parken. Een paar van die nationale parken ken je misschien wel. De nationale parken Banff en Jasper staan bekend om de prachtige natuur en de vele wilde dieren die er voorkomen, van grote berggeiten en elanden, tot grizzlyberen en kariboes. Ook bijzonder is het Wood Buffalo National Park, het allergrootste nationale park van Canada. Dat park bestaat inmiddels honderd jaar en is de woonplaats van een aantal unieke diersoorten. Dit is één van de twee plekken op aarde waar trompetkraanvogels broeden. En ook de zeldzame bosbizon komt hier voor. Nog een leuk weetje over dit park: in het park is de grootste beverdam ter wereld ontdekt. De dam was wel 850 meter lang! Ook sterrenkijken kan hier trouwens als nergens anders ter wereld: het is het grootste Dark Sky Reserve ter wereld. Kortom, dag en nacht heb je altijd wat te doen in Canada. 

 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.