Home » Vakantietip

De 3 mooiste fietsroutes in Tirol

Of je nu mountainbiker, wielrenner of recreatief fietser bent, Tirol heeft voor iedere fietser de mooiste routes.  Met 5600 kilometer mountainbikeroutes, 3800 km wielrenroutes en circa 1000 kilometer fietsroutes kan je alle kanten op. Ga je voor een ontspannen (fiets)vakantie, dan zijn dit drie aanraders. Deze fietsroutes lopen door idyllische valleien en langs de historische bezienswaardigheden en middeleeuwse kastelen van de regio: de Innradweg, Drauradweg en de Via Claudia Augusta.

De Innradweg

De Innradweg is met een lengte van 520 km één van de langste internationale fietsroutes van Europa.  Op het Tiroolse deel van deze klassieke fietsroute volgt u simpelweg de blauw-groen gekleurde rivier de Inn van de oorsprong tot aan Passau. Een groot stuk van de route voert door het Tiroler Inntal. Dit traject is ideaal voor recreatieve fietsers en gezinnen en start in Martina, bij de Zwitserse grens. Het eindpunt van de vijf Tiroolse etappes ligt 190 km verder in Erl. De etappes tellen enkele beklimmingen, die afgewisseld worden met vlakke trajecten door het afwisselende alpenlandschap. De route doorkruist een aantal minder toeristische gebieden met oude steden en markten.

Via Claudia Augusta

Bijna 2000 jaar geleden begonnen de Romeinen aan de bouw van deze handeslroute tussen Adria en Augsburg. Deze weg betekende voor keizer Claudius een aanzienlijke verbetering van het militaire verkeer en het transport van goederen. Waar ooit de Romeinse legioenen passeerden, geniet u nu van een 130 km lange fietsroute waarbij Tirol zich van zijn mooiste kant laat zien. 

Drauradweg

De vlakke wegen, idyllische picknickplekken en leuke speelmogelijkheden langs de route maken de Drauradweg een geliefde fietsroute voor recreatieve fietsers en gezinnen. De Drauradweg (366 km) begint in Toblach in Zuid-Tirol (Italië) en loopt door het merenlandschap van Karinthië naar het eindpunt in Maribor (Slovenië). Deze route is vooral populair bij gezinnen door de vlakke wegen in het dal.

Lees meer over fietsen in Tirol 

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?