Home » Vakantietip
Val di Sole

De benen in de lucht in Val di Rabbi – Val di Sole

Met de 2 natuurparken van Adamello-Brenta en Stelvio plus de Brenta Dolomieten in Val di Sole, in Trentino, begrijp je direct dat het hier aan wandelmogelijkheden niet ontbreekt. Ook huttentochten, Via Ferrata (klettersteigen) en prachtige dagtochten waarbij je ook gebruik kunt maken van diverse liften om direct op hoogte te starten of bij de hutten van het uitzicht te genieten.

Fietsen in Val di Sole

En voor wie graag fietst is er een fraai fietspad langs rivier de Noce, zijn er talrijke mountainbike routes en diverse bikeparken.  Dit keer geven we graag de tip om Val di Rabbi te bezoeken. Net als Val di Pejo maken deze pittoreske valleien onderdeel uit van Val di Sole en zijn eenvoudig te bereiken. Veel groen, rivieren, kleine dorpjes, talrijke bergboerderijen en prachtige bergtoppen omringen het geheel. Het is ook eenvoudig om hier wild te spotten.

Naast het feit dat Val di Rabbi prachtig is, kun je er ook een spannende wandeling maken over de 100 meter lange hangbrug boven de Ragaiolo waterval. Op een hoogte van circa 60 meter boven het water wandel je met zicht op de waterval en de groene vallei enigszins wiebelend naar de overkant. Via deze hangbrug kun je tevens een mooie dagtocht maken. Voor kinderen is het ook leuk om door te wandelen naar Malga (bergboerderij) Fratte of Malga Stablasolo en de mooie Saent watervallen.

Parkeren kun je bij Rabbi Fonti oftewel bij Località Plan danwel direct op de parkeerplaatsen na de Thermen.  

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling