Home » Vakantietip
foto's maken in de bergen

De beste fotocamera’s voor tijdens het wandelen

De fanatieke wandelaar heeft tijdens de wandeling altijd een camera bij zich. Tijdens het wandelen in welk landschap dan ook kan je prachtige foto’s maken. Sommige mensen denken echter dat mooie foto’s alleen door een professionele fotograaf kunnen worden gemaakt. Gelukkig valt dit in de praktijk heel erg mee! In deze blog vertellen wij jou welke camera’s jij het beste kunt kopen, zodat ook jij tijdens het wandelen de mooiste foto’s kan maken!

Systeemcamera

Een camera tijdens het wandelen moet licht in gewicht zijn. Je gaat immers geen lange afstanden lopen met een camera van vijf kilo rond je nek. Een systeemcamera is een handige combinatie van een compactcamera en een spiegelreflexcamera.  De camera heeft geen spiegel en werkt volledig digitaal. Dit maakt hem licht en compact maar maak je toch prachtige foto’s tijdens je wandeling.

Spiegelreflexcamera

Maakt het gewicht van de camera jou niet zoveel uit? Dan is een spiegelreflexcamera een goede keuze. Hierdoor kan je veel creatieve vrijheid in je foto’s creëren omdat je gebruik kan maken van allerlei verwisselbare lenzen. Daarnaast bieden ze goede beeldkwaliteit en diverse mogelijkheden op het gebied van instellingen. Professionals blijven lang trouw aan deze camera’s en dat is niet zonder reden!

Wildlifecamera

Ben je van plan om een meerdaagse wandeling te gaan maken? Dan is een wildlifecamera misschien wel iets voor jou! Stel je voor: je hebt een tent opgezet midden in het bos en er loopt een vos vlak langs je tent. Die wil je natuurlijk op de foto hebben! Deze camera’s hebben een gecamoufleerd uiterlijk en verschillende sensoren die ze geschikt maken voor het fotograferen van het buitenleven. Zo maak je zelfs tijdens je slaap de mooiste foto’s!

Actioncam

Een actioncam staat bekend om zijn veelzijdigheid en draagbaarheid. Het formaat van een action maakt het mogelijk dat de camera kan worden gedragen op het hoofd of aan de borst. Naast het opnemen van video kan je met een actioncam ook foto’s maken. De kwaliteit van het beeldmateriaal is verschillend per camera. Dit kan variëren van Full HD tot 4K Ultra HD.

Kamera Express

Ben je van plan om tijdens een wandeling ook de mooiste foto’s te maken? Neem dan eens een kijkje op de website van Kamera Express. Bij deze webshop vind je een uitgebreid aanbod met allerlei verschillende soorten fotocamera’s. Wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact met ze op of bezoek één van de 13 winkels!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.