Home » Vakantietip
E-MTB kopen

De grootste voordelen van een elektrische mountainbike

Naast de elektrische fiets is ook de elektrische mountainbike - ook wel de E-MTB genoemd - flink in opkomst onder fietsliefhebbers. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak en comfort van elektrisch fietsen. Maar wat zijn nu de voordelen van elektrische mountainbikes?

Is een elektrische mountainbike wel handig? 

Je wilt je conditie en beenspieren trainen. Iss elektrische hulp als je op de mountainbike zit dan wel gewenst? Je zou denken dat je dan juist minder inspanning levert. Ons antwoord is: zeker wel. Hieronder leggen we dit uit, aan de hand van enkele interessante voordelen van mountainbikes met een elektromotor. 

Eindelijk weer samen op de fiets 

Het belangrijkste voordeel waarvan mensen die een elektrische mountainbike kopen profiteren, is het feit dat je voortaan ook met MTB-liefhebbers kunt crossen die een mindere of juist betere conditie dan jou hebben. Je zoon of dochter bijvoorbeeld, die eerst niet met je mee kon fietsen omdat hij je niet bijhield, kan nu lekker mee om samen op ruig terrein te gaan mountainbiken. Hoe dit kan? Heel simpel: omdat je bij een elektrische mountainbike precies kunt instellen hoe hard de elektrische motor moet draaien. Je stelt gewoon jouw E-MTB af op de elektrische of gewone fiets van de andere persoon of groepsgenoten en kunt allebei op je eigen kracht een prachtige fiets- of crosstocht gaan maken. 

Zelf beter voor de conditie 

Een elektrische mountainbike lijkt niet goed voor het verbeteren van je conditie. Maar dat klopt niet. Sterker nog: een E-MTB is juist ideaal om jouw conditie nog verder te verbeteren. Je kunt namelijk dezelfde krachtsinspanning leveren als eerst, maar nu met hogere snelheid. Op deze manier train je jouw spieren dus anders, op een intensere manier. En wil je even de volle klappen voelen die hard fietsen op de spieren veroorzaakt? Dan zet je de elektrische middenmoter van jouw E-MTB toch gewoon uit? Zo simpel werkt het met een elektrische mountainbike. 

Er is enorm veel keuze aan modellen e-mountainbikes 

Ten slotte is het mooi van E-MTB's dat er steeds meer keuze komt aan dit type fietsen. Niet alleen het aantal merken groeit, maar zeker ook de keuze aan uiteenlopende modellen e-mountainbikes. Ook qua prijzen is er veel variatie en verschil. Kijk daarom, als je een E-MTB wilt kopen, goed rond onder de aanbieders van deze fiets. Neem de tijd om merken en modellen met elkaar te vergelijken, want dat kan je al snel een flinke besparing opleveren!

Hou jij van een avontuurlijke vakantie? Denk ook eens aan Catalonië!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

De mooiste herftwandelingen rondom het Gardameer!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!