Home » Vakantietip
bergvakantie tanzania

Een vakantie Tanzania: een ontsnapping aan de dagelijkse sleur

Het staat buiten kijf dat een vakantie naar Tanzania onmiskenbaar een verademing is. En als we het over bergen hebben, mag Tanzania niet op ons lijstje ontbreken. Het is immers het land in het hart van Oost-Afrika waar de indrukwekkende Kilimanjaro hoog boven alles uittorent, als de kroon op het Afrikaanse continent. Stap met ons mee in de wereld van safari’s en berg- en wandelavonturen, terwijl we de ongeëvenaarde schoonheid van Tanzania verkennen, met de majestueuze Kilimanjaro als stralend middelpunt.

Voor reizigers met een hart vol moed en een verlangen naar hoogten is het beklimmen van de majestueuze piek van de Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring. Het feit dat zelfs een 84-jarige man uit Washington deze uitdaging aanging in 2011, benadrukt dat leeftijd slechts een getal is als het aankomt op het verwezenlijken van persoonlijke doelen. De Kilimanjaro, als hoogste vrijstaande berg ter wereld, biedt een exotische variatie op de vertrouwde bergpaden in Europa, zoals die in Oostenrijk, Zwitserland of Duitsland. Bergbeklimmingen of bergwandelingen in Europa bieden ongetwijfeld betoverende landschappen, maar de Kilimanjaro beklimmen is even een andere variant van de vertrouwde Europese bergpaden. De beklimming van de Kilimanjaro is gelukkig geen extreme uitdaging die alleen ervaren bergbeklimmers aankunnen, maar een toegankelijk avontuur. Zelfs met een gematigde doorzettingskracht en een redelijke fysieke conditie is het mogelijk om de top te bereiken. Je hoeft dus geen doorgewinterde alpinist te zijn om succesvol te zijn op deze berg. Eenmaal de top bereikt, gaat de beloning verder dan het uitzicht; het brengt een gevoel van prestatie en zelfoverwinning, waarbij de Kilimanjaro niet alleen een berg wordt, maar een symbool van persoonlijke triomf.

Paradijselijke stranden

Als je de natuurreservaten of bergwandelingen wil afwisselen met zon, strand en zee, dan zit je in Tanzania ook goed. Zeker omdat het eiland Zanzibar voor de kust ligt, niet al te ver van de hoofdstad Dar es Salaam. Hiervandaan kun je de boot nemen naar dit exotisch eiland. Na de opwinding van de natuurreservaten en bergwandelingen is dit exotische eiland een oase van rust met paradijselijke stranden die wachten om ontdekt te worden. Verken de historische Stone Town met smalle steegjes die je leiden naar kleurrijke markten vol exotische specerijen. En sluit je dag af op de serene witte zandstranden, omringd door de kalme azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan en laat de betovering van Zanzibar je zintuigen verwennen. Een vakantie naar Tanzania biedt niet alleen een ontsnapping aan de dagelijkse sleur, maar ook een reis door een wereld van contrasten.

De Serengeti: de rode loper voor de Big Five 

Een vakantie Tanzania is niet compleet zonder een safari door de Serengeti, een van de meest iconische wildreservaten ter wereld. Tanzania is immers het land van de Big Five. Grote kans dus om leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns te spotten, terwijl je in een jeep door uitgestrekte graslanden en weelderige bossen rijdt. In de Serengeti liggen de kansen om deze iconische dieren in levenden lijve in hun natuurlijke habitat te spotten, voor het grijpen. En daar zit je dan, op de eerste rij, kijkend naar luipaarden die zich door de bomen slingeren als ware stuntmannen, terwijl een groep olifanten er onverstoorbaar langs wandelen. Met het geroffel van neushorens, het gebrul van leeuwen en het geritsel van buffels die de set betreden, is de Serengeti geen bestemming, maar eerder een geweldige film die zich voor je ogen ontvouwt. Een safari-ervaring die je niet snel zult vergeten. 

Stel je eigen reis samen 

Een tip: verken Tanzania op jouw voorwaarden met een op maat gemaakte reis samengesteld door een gespecialiseerde vakantiespecialist. Met de mogelijkheid om je eigen reis samen te stellen, opent zich een wereld van avontuur en vrijheid die verder reikt dan de traditionele vakantie-ervaring. Een gespecialiseerde vakantiespecialist biedt namelijk de sleutel tot een op maat gemaakt avontuur, waarbij je de weidse pracht van Tanzania ontdekt op jouw eigen voorwaarden. Zo kun je je reis dus beginnen met het beklimmen van de majestueuze Kilimanjaro, aangepast aan jouw tempo en comfort niveau. Vervolgens je eigen safari-avontuur kiezen in de uitgestrekte Serengeti, waar elke dag een nieuwe ontdekking biedt. Diep duiken in de lokale cultuur, kleurrijke markten bezoeken en inheemse stammen ontmoeten. En de vakantie Tanzania afsluiten met ontspanning op de betoverende stranden van Zanzibar. Geheel op je eigen tempo. Met deze flexibiliteit ontstaat niet alleen een reis, maar een uniek verhaal, waarbij elk moment is afgestemd op jouw wensen. Ontdek het onbekende, ervaar het onvergetelijke en laat Tanzania je betoveren op jouw eigen, unieke manier.

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?