Home » Vakantietip
Huttentochten in Oostenrijk Zwitserland Duitsland

Ga mee de bergen in: 3 fantastische reizen in Europa

Ben je op zoek naar een avontuur? En klaar om de majestueuze bergen van Europa te verkennen? Kies dan voor een wandelreis! Want een wandelreis is de beste manier om meer van de omgeving te zien en te ontdekken. In dit artikel lees je onze top 3 van fantastische wandelreizen in de bergen, waarbij adembenemende landschappen en prachtige vergezichten centraal staan. Deze reizen zorgen dan ook zeker weten zorgen voor blijvende, en onvergetelijke herinneringen!

Ontdek de bergen van Oostenrijk

Voor degenen die een prachtig natuurlijk landschap willen verkennen, zijn de bergen van Oostenrijk een must-see bestemming. Als je meegaat met de reis ‘Tweeduizenders van Grossarl’ vertrek je vroeg in het seizoen naar Oostenrijk, zodat je geniet van de in bloei staande Alpenrozen en roze gekleurde hellingen. 

Iedere wandel je aardig wat hoogte- én kilometers, en aan het eind van iedere wandeling geniet je van een prachtig uitzicht en een ondergaande zon. En wat deze reis extra leuk maakt: je slaapt tijdens de huttentocht Oostenrijk deels in Almhutten en in de oudste hut van Oostenrijk!

Ga mee wandelen in Zwitserland

Een andere prachtige bestemming om te gaan wandelen is Zwitserland. Met de reis ‘Naar de bronnen van De Rijn’ maak je een stevige huttentocht, maar des te mooier is de natuur! Je wandelt namelijk 6 dagen langs de mooiste rivieren en beekjes, je geniet van prachtige hoogvlaktes met bloemen en je ontdekt adembenemende uitzichten. En laat je niet afschrikken door de stevige wandeldagen: als je een goede loopconditie hebt, is deze reis voor jou geschikt. 

Geniet van de prachtige natuur in Duitsland

Wil je meer van Duitsland ontdekken? Dan is de reis ‘Het beste van Berchtesgaden’ een echte aanrader! Je maakt een huttentocht door Nationaal Park Berchtesgaden en je wandelt langs groene weides met bloemen, ziet mooie meren, rotsplateau’s en je kunt prachtige vergezichten zien. Tijdens deze reis maak je een trektocht en slaap je iedere nacht in een bemande hut. 

Enthousiast geworden?

Klinkt één van bovenstaande reizen je als muziek in de oren? Dan zien we je hopelijk snel. Als je liever richting een andere bestemming in Europa afreist, dan hebben we goed nieuws! 360° Explore organiseert nog meer wandelreizen, richting diverse bestemmingen. En als je nog twijfelt: ook geen probleem! Onze reisgidsen helpen je graag bij het maken van de beste keuze, zodat jij straks een droomreis maakt!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past