Home » Vakantietip

Gastronomische hotels in Catalonië

Plannen voor een trip naar Catalonië? Bezoek een van de 43 kleine, hoogwaardige  familiehotels met het label 'Gastronomisch hotel'. Zij serveren een traditioneel Catalaans menu en maken daarbij gebruik van oude recepten en lokale en seizoensgebonden producten en wijnen. De hotels zijn op verschillende locaties gevestigd: sommigen aan de kunst, anderen in het binnenland en een aantal in de Pyreneën.

De gastronomische hotels zijn kleine tot middelgrote hotels die gerund worden door een familie; hierdoor zijn de eigenaren van de hotels betrokken bij de alledaagse gang van zaken. In de hotels worden gastronomische menu’s geserveerd uit de Catalaanse keuken waarbij gebruik gemaakt wordt van lokale en seizoensgebonden producten en wijnen. Sommige hotels maken gebruik van oude recepten of stimuleren het gebruik van oude recepten terwijl andere hotels oude technieken en keukengerei uit de vroegere Catalaanse keuken in ere herstellen.

Meer inspiratie

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)