Home » Vakantietip
Geen berg is meer te hoog dankzij de sportieve G-Shock G-Squad modellen van Casio

Geen berg is meer te hoog dankzij de sportieve G-Shock G-Squad modellen van Casio

Voor de echte fanatieke wandelaars is een GPS-horloge de ideale partner voor in de bergen. Dankzij een GPS-horloge heb je altijd beschikking over belangrijke informatie zoals over de hoogte, je huidige positie en de weersomstandigheden. GPS horloges zijn er in tal van uitvoeringen met veel uitgebreide functies. De modellen uit de G-Shock G-Squad serie zijn hier een goed voorbeeld van. Dit zijn de perfecte horloges voor uitgebreide wandeltochten door de bergen. Waarom dit precies zo is leggen we je uit in dit artikel!

Je vraagt je natuurlijk ten eerste af wat het voordeel is van het gebruik van een GPS-horloge in plaats van een smartphone tijdens de wandelingen. Een smartphone laat je bijvoorbeeld gemakkelijker vallen terwijl een horloge stevig om je pols vast zit. Horloges van G-Shock kunnen daarnaast ook nog eens beter tegen een stootje dan de meeste smartphones. Daarnaast ben je met je smartphone natuurlijk altijd afhankelijk van de levensduur van je accu. En zoals iedereen inmiddels wel weet, die is niet zo lang. Vergelijk eens het aantal keer dat je je telefoon op moet laden, met het aantal keer dat je een nieuwe batterij in je horloge hebt gedaan. En al helemaal als het koud is, bij lage temperaturen gaat de levensduur van je telefoon accu flink naar beneden.

In de bergen heb je ook te maken met vele uren wandelen en koude temperaturen. Het is dus daarom extra essentieel dat je horloge langer meegaat, ook onder de koudere weersomstandigheden. Zo weet je altijd waar je bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

De modellen

De G-Squad G-Shock horloges zijn er in verschillende modellen. Met de GBD-100 kunnen onder andere stappen worden geteld waarbij afstand, snelheid en tempo naar voren komen en is daarnaast ook schokbestendig.

De GBD-H1000 kan worden opgeladen met licht energie en biedt net als bij de GBD-100 de VO2max meting waarbij de hartslag en loopsnelheid om de maximale zuurstofopname per kilogram lichaamsgewicht in één minuut worden berekend.

Wat hebben deze G-Squad horloges nog meer te bieden?

Ten eerste is de G-Squad uitgerust met een GPS functionaliteit. Dankzij deze functionaliteit kan het horloge gegevens verkrijgen zoals de afgelegde afstand, de snelheid, het tempo en andere gegevens. Vanaf het moment dat er een GPS-Signaal wordt ontvangen meet het horloge nauwkeurig elke seconde of minuut. Een voordeel is dat afhankelijk van de meetmodus er batterij kan worden bespaard.

Vooral voor wandelingen hoog in de bergen is de hartslagsensor en Quad Sensor die in de horloges zijn verwerkt ideaal. Dankzij de optische sensoren die aan de achterkant van het horloge knipperen met LED-licht kan de bloedstroom en de hartslag worden gedetecteerd. Bovendien meten andere sensoren op het horloge ook de luchtdruk en de temperatuur. Vooral in hoge koude gebieden is het van toegevoegde waarde om over deze gegevens te beschikken aangezien je niet over de grens van je eigen lichaam wilt gaan.

Het tracken van je wandelingen

Horloges zoals de G-Shock G-Squad zijn ook uitgerust met trackers en bluetooth, waarmee je via een sport app je telefoon kan synchroniseren via bluetooth. De G-shock Move app is de basistoepassing voor het verbinden en communiceren via bluetooth met de smartphone. 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)