Home » Vakantietip
vakantie bregenzerwald

Geïnspireerd op pad in het Bregenzerwald in Vorarlberg

Het Bregenzerwald ligt in Vorarlberg, op enkele kilometers van de Bodensee. Wie graag wandelt en van echte gastvrijheid houdt, kan hier in een van de 23 dorpen een heerlijke vakantie beleven.

Langs het water, door bossen en venen, naar almen waar ze kaas maken, tot aan de 2.650 meter hoge bergtop: wandelroutes door indrukwekkende landschappen zijn er in het Bregenzerwald in overvloed. Onderweg is er genoeg tijd om van de omgeving te genieten en de betoverende natuur op je in te laten werken. Bovendien hoor en beleef je tijdens het wandelen het een en ander.

vakantie bregenzerwald

Kennismaken met het landschap

De twee varianten van de 'Alpgang-route' in Au-Schoppernau vertellen meer over de voor het Bregenzerwald typische 'drietraps exploitatie' van de almen. De 'Rotenberg-Waldweg' in Lingenau vertelt hoe belangrijk de bossen en het hout zijn voor de regionale architectuur en ambachten in deze regio. De 'Georunde Rindberg' in het dorpje Sibratsgfäll is kunstzinnig vormgegeven en heeft zelfs de Oostenrijkse Staatsprijs voor Design gekregen. De wandelroute laat de sporen in het landschap zien van de enorme aardverschuiving in 1999, zoals een scheef huis, een scheve kapel en acht kunstobjecten met informatiepunten.

De meeste wandelaars gaan in het Bregenzerwald op eigen houtje op pad. De verschillende plaatsen in het Bregenzerwald bieden echter ook wandeltochten en bergtochten met gids aan. Heel mooi zijn bijvoorbeeld de wandeltochten tijdens zonsopgang op de Kanisfluh, de Wartherhorn en de Sienspitze. Op zoek naar een uitdaging? Iets heel bijzonders beleven? Maak dan een bergtocht! Onder begeleiding van ervaren gidsen ontdek je een wereld van rotsen en stenen en de mooiste bergtoppen.

vakantie bregenzerwald

Dorpen onder de loep

Het samengaan van traditionele en hedendaagse houtarchitectuur in het Bregenzerwald is aangenaam opvallend. Architectuur en innovatieve ambachten nemen hier een belangrijke plaats in. Tijdens de 'Umgang Bregenzerwald', die uit 12 rondwandelingen door verschillende dorpen bestaat, kom je alles te weten over de vormgeving, architectuur en andere bijzonderheden van dit cultuurlandschap. De rondwandelingen door de verschillende dorpen kunnen op eigen gelegenheid worden gemaakt. Maar het is heel informatief en vermakelijk om de bijzonderheden en geschiedenis van de dorpen te horen van een plaatselijke kenner. Deze rondleidingen vinden twee keer per week plaats (in het Duits). Elke keer is er een ander dorp aan de beurt. De exposities in het 'Werkraumhaus' in Andelsbuch, een gebouw van de Zwitserse architect Peter Zumthor, geven inkijkjes in de inventieve creativiteit van de ambachtslieden die zich in 'Werkraum Bregenzerwald' hebben verenigd.

Wandelarrangement

Boek bij Bregenzerwald Tourismus een dagarrangement 'Culinair wandelen' en ga met een lichte rugzak op pad. Er zijn vijf verschillende wandelroutes. Je wandelt telkens van gang naar gang: van het ontbijt, via de lunch naar het nagerecht. Ook als arrangement te boeken: alpine huttenwandeltochten en lichte huttenwandeltochten voor gezinnen. Bij de meerdaagse langeafstandswandeltochten, bijvoorbeeld op de 'Käseweg’ of de 'Architekturweg’, zijn het transport van de bagage en de overnachtingen in nette hotels inbegrepen.

Vakantie Bregenzerwald

Een handig kaartje

De 'Gäste-Card Bregenzerwald & Großes Walsertal' is het 'toegangskaartje' voor alle indrukwekkende en plezierige belevenissen in de bergen. De kaart kan onbeperkt worden gebruikt voor de bergbanen en geldt ook voor milieuvriendelijke tochtjes met de openbare bussen en voor verkwikkende en ontspannen uurtjes in de openluchtzwembaden. Iedereen die tussen 1 mei en 31 oktober drie of meer nachten verblijft in een van de 28 partnergemeentes, krijgt de 'Gäste-Card Bregenzerwald & Großes Walsertal'. De kaart is inbegrepen in de accommodatieprijs.

 

Bregenzerwald Tourismus GmbH
Gerbe 1135
A-6863 Egg, Vorarlberg, Oostenrijk
T 0043 5512 2365
info@bregenzerwald.at
www.bregenzerwald.at/en/thema/summer-activities/hiking/

 

 

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!