Home » Vakantietip
glamping bergen

Glamping in de bergen: 5 voordelen

Kamperen: je moet er maar van houden. Breng jij wel graag veel tijd buiten door maar wil je met wat meer luxe en comfort kamperen? Dan is glamping iets voor jou. Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping. Gemak speelt een grote rol, want je verblijft in een volledig ingerichte accommodatie met eigen sanitair en normale bedden op een prachtige locatie midden in de natuur. Overnachten op de camping verliest al jaren aan populariteit, maar de introductie van glamping heeft hier verandering in gebracht.

Ben jij benieuwd of glamping wat voor je is? Wij hebben de 5 grootste voordelen van glamping voor je op een rij gezet!

Weinig bagage meenemen

Als je op vakantie naar de bergen gaat, is het prettig dat je geen aanhangwagen vol met spullen mee hoeft te nemen. Het enige dat jij hoeft in te pakken is kleding, toiletspullen, je bergwandel-uitrusting en eventueel eigen beddengoed en je eigen hoofdkussen.

Ook op vakantie wil je natuurlijk goed slapen. In je glamping safaritent staat een comfortabel bed, soms zelfs een boxspring. Neem je eigen ergonomische kussen mee zodat je lekker kunt dutten in de auto en ter plekke ook goed slaapt in de juiste slaaphouding. 

Tijd besparen

Het is heerlijk als je aankomt en je direct jouw glamping tent kunt betrekken. Jij bent geen tijd kwijt aan het opzetten van de tent, het uitvouwen van de vouwwagen, het oppompen van luchtbedden en andere zaken die moeten gebeuren voordat je eindelijk van je vakantie kunt genieten. Direct na aankomst kan jij je boek uit je tas vissen en heerlijk ontspannen aan het zwembad.

Kamperen met eigen sanitair

Veel mensen zien kamperen niet zitten omdat ze dan met hun handdoekje en wc-rol in de hand richting het toiletgebouw moeten, om daar gebruik te maken van de gedeelde faciliteiten. Jouw luxe glamping accommodatie is vaak voorzien van eigen sanitaire voorzieningen, waardoor dit geen enkel probleem is.

Koken in een keuken

Een dag op stap in de bergen maakt hongerig. Het is hartstikke gezellig om uit eten te gaan, maar als je dit iedere dag doet wordt de vakantie wel prijzig. Een voordeel van verblijven in een luxe glamping tent, is dat je gewoon kunt koken in je eigen (buiten)keuken. Dit is wel wat anders dan het gehannes op een klein kookstelletje dat je als kampeerder waarschijnlijk niet vreemd is.

Natuurlijk kunnen jullie er ook af en toe voor kiezen om gezellig te barbecueën. De meeste glampings bieden BBQ-mogelijkheden aan en vaak is je accommodatie voorzien van een comfortabel terras.

Je bent flexibel

Wil jij meerdere bestemmingen bezoeken tijdens je wandelvakantie in de bergen? Dan heeft glamping nog een groot voordeel. Het kost namelijk veel minder tijd om je spullen in te pakken en te verkassen naar een andere bestemming. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende natuurgebieden in Duitsland ontdekken tijdens één reis. Bij aankomst staat er alweer een compleet ingerichte accommodatie op je te wachten.

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.