Home » Vakantietip

Het bergdorp Høvringen aan de rand van Nationaal Park Rondane

Het bergdorp Høvringen ligt op 1000 meter hoogte in het noorden van Gudbrandsdalen, bij de westelijke ingang naar het Nationaal park Rondane, het eerste nationale park van Noorwegen. Høvringen was van oorsprong een bekend om zijn zomerbergwijdes, de eerste toeristen bezochten het dorp al in 1840. Høvringen en Rondane kennen redelijk droog weer en bieden voor de wandelaars en skiers schitterende gemarkeerde tochten waar je vaak vanuit je hotel of hut zo op kan stappen.

In de omgeving van Høvringen en in Rondane Nationaal Park vind je ruim 150 kilometer gemarkeerde wandelroutes. In de winter kan je gebruik maken van ruim 150 kilometer langlaufloipes. In Høvringen  kan je ook vissen op een van de vele meren, paardrijden door de Bergen, mountainbiken.  Op de rivieren de Sjoa, Otta en Lågen kan je erg goed raften.

Per Gynt Høvringen en Rondane zijn belangrijk geweest voor de Noorse culturele geschiuedenis, zo  verbleef  de auteur Peter Christen Asbjørnsen er in 1842 bekend door zijn verhalen van oud Noorse legende en sprookjes. Tijdens zijn verblijf in Høvringen legt hij de basis voor zijn verhaal van een lokale legende: Per Gynt die het op moet nemen tegen de trollen en monsters uit Rondane. Dit verhaal ligt aan de basis voor het toneelstuk Peer Gynt van Henrik Ibsen.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?