Home » Vakantietip
parkeren eindhoven

Hoe werkt parkeren Eindhoven Airport?

Wanneer je een reis gaat plannen en je vliegt vanaf Eindhoven dan moet je rekening houden met parkeren. Wanneer je naar het vliegveld reist dan doen de meeste mensen dit met de auto. Maar waar parkeer je dan je auto terwijl je in het vliegtuig zit en wat zijn je mogelijkheden? In dit artikel leggen we je alles haarfijn uit.

Parkeren op de luchthaven

Parkeren Eindhoven Airport is vaak een van de meest voor de hand liggende opties als het gaat om parkeren. Parkeren op de luchthaven van Eindhoven is mogelijk op een van de P locaties van de luchthaven.

Waar je wel op moet letten is dat je parkeerplaatsen boekt via de officiële website van Eindhoven Airport.

Algemene informatie

De tarieven verbonden aan de mogelijkheden op de luchthaven van Eindhoven zijn allemaal exclusief reservering. De tarieven met online reservering kunnen nog wel eens afwijken.

Parkeren op Eindhoven Airport kan redelijk prijzig zijn. Het is echter verstandig om toch te kiezen voor Eindhoven Airport in plaats van een particulier bedrijf. Je auto is een van de belangrijkste dingen die je in je bezit hebt.

Hoe gek het ook klinkt, het is zo. Bijna alle Nederlanders hebben inmiddels een auto en die gebruiken ze om naar alle noodzakelijke plekken toe te komen, zoals werk of het naar school brengen van de kinderen, maar bijvoorbeeld ook voor de leuke dingen zoals op vakantie te gaan. Je wilt je auto dan ook ergens veilig parkeren.

Met een particulier parkeerbedrijf weet je nooit zeker of je de auto écht kunt toevertrouwen aan het parkeerbedrijf dat je kiest. Op de luchthaven werken professionele mensen die weten wat ze doen en de veiligheid van jouw auto kunnen garanderen. Reden te meer dus om gewoon voor Eindhoven Airport te kiezen.

De mogelijkheden

Welke mogelijkheden zijn er dan allemaal wanneer je gaat parkeren op Eindhoven Airport? De mogelijkheden zijn P0, P1, P3, P4, P5 en P8. Hierbij is P0 de op één na duurste mogelijkheid. Je parkeert hier op loopafstand van de vertrekhal.

Bij P1 hebben we te maken met de duurste optie. Hierbij parkeer je op een parkeerplaats direct tegenover de terminal. Je parkeert hier veilig en overdekt. Je hebt echter dus ook te maken met behoorlijke tarieven, maar dan kun je wel met een gerust hart op vakantie.

P3 parkeren is een veel gekozen optie, je parkeert op vijf minuten lopen van de terminal, je bent net iets goedkoper uit dan met P0 of met P1 en toch zit je lekker dichtbij.

P4 is te vergelijken met ‘budget parking’ van Schiphol. Je parkeert in een parkeergarage bij Eindhoven Airport waarbij je zeven minuten moet lopen richting het vliegveld.

P5 parkeren is even ver als P4, alleen ligt deze locatie aan de andere kant van de airport. P5 parkeren is niet overdekt, in tegenstelling tot P4 en daarom is P5 net iets goedkoper.

P8 parkeren op Eindhoven Airport is de goedkoopste optie die door Eindhoven Airport wordt aangeboden. De locatie bevindt zich op tien minuten rijden van het vliegveld , je kunt vanaf hier de shuttlebus nemen.

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.