Home » Vakantietip

Hoog in de bergen, bergboerderijen in Zuid-Tirol

Hoog in de Zuid-Tiroolse bergen is het nog zo mild dat de bergweiden vol wilde bloemen staan. Vlakbij de boomgrens is de lucht zuiver en lijkt het of je eindeloos ver kunt kijken. Boven de 1500 meter doet de frisse berglucht bijzonder goed. 's Ochtends vroeg, als de haan op de boerderij kraaiend de nieuwe dag inluidt, draaien de meeste mensen zich graag nog even om. Toch zijn er twee goede redenen om dan op te staan.

De eerste: de berg zelf. De tweede: een stevig boerenontbijt. Een goed begin van de dag met zelfgebakken brood, eigen gemaakte jam, eieren en kaas van de boerderij, door de boeren met veel liefde klaargemaakt en geserveerd. Daarna heeft u gegarandeerd zin om de wandelschoenen aan te trekken, het liefst meteen! Geen probleem, want de wandelpaden lopen vaak direct langs de boerderij. De Zuid-Tiroolse bergen zijn een waar wandelparadijs.

Hier komen jong en oud, ervaren en beginnende bergwandelaars volop aan hun trekken. De mogelijkheden zijn legio: stevige bergwandelingen door de indrukwekkende Dolomieten, gletsjertochten bovenin het Val Venosta/Vinschgau of relaxed wandelen over de sappig groene bergweiden van het Val d'Adige/Etschtal. Wat u ook doet, een vakantieboerderij van 'Roter Hahn' is altijd een ideale uitvalsbasis.Lees meer over slapen bij de boer in Zuid Tirol

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!