Home » Vakantietip
Huttentocht Italië

IDTravel: huttentochten in de Dolomieten

Mooie en uitdagende huttentochten in het hart van de Dolomieten die zoals u weet op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

IDTravel heeft diverse huttentochten in het hart van de Dolomieten, waarbij o.a. Val di Fassa als uitvalsbasis is gekozen. Van juni tot oktober kunt u vanuit Val di Fassa, één van de mooiste valleien van de Dolomieten in de provincie Trentino, verschillende huttentochten maken, die de mogelijkheid bieden om de unieke omgeving van deze prachtige bergen te ontdekken en te beleven.

Huttentocht dolomieten

Naast uitvalsbasis Val di Fassa heeft IDTravel ook meerdere mogelijkheden om in het Stelvio Nationele Parc in Val di Sole een mooie huttentocht te maken. Val di Sole kenmerkt zich door gletsjers, meren, watervallen en imposante bergmassieven maar in een totaal andere kleurscharkering. Nieuw in ons aanbod zijn dit jaar de tochten in de Veneto Dolomieten. Vanuit Dobbiaco wandelt u één van de bekendste routes in Italië, de Alta Via N.1.  Deze drei Zinnen regio is een topbestemming voor bergwandelaars.
Naast bovenstaande toplocaties beschikt IDTravel ook over schitterende mogelijkheden in de Brenta Dolomieten. In deze regio ziet u een totaal ander bergperspectief dan in eerder genoemde regio’s.

Huttentocht dolomieten

Heerlijke wandeldagen te midden van de ongelooflijke rotspartijen die de Dolomieten worden genoemd. Genieten van kleurrijke zonsopkomsten tot onvergetelijke zonsondergangen. Stap voor stap zonder enige haast wandelen van de ene hut naar de andere. Elke dag overnacht u weer in een andere berghut. Deze gezellige, typische en exclusieve berghutten zijn meestal gebouwd aan het begin van de twintigste eeuw. Hier komt u in aanraking komt met het pure alpine leven.

Huttentocht dolomieten

Wandelend, de omgeving ontdekken, de zuivere berglucht inademen,  prachtige panorama's waarnemen, tradities ervaren, lekker lokaal eten en genieten van een drankje bij zonsondergang. Wat wenst u nog meer?
Het is een intense kennismaking met de mooie natuur in de bergen.

Elke dag is een nieuwe ervaring. Deze prachtige bergwereld biedt de mogelijkheid voor een unieke huttentocht voor zowel de ervaren als de beginnende bergwandelaar. IDTravel heeft ook gedacht aan huttentochten met kinderen. Een top ervaring.

Een huttentocht is een duurzame en gezonde manier van vakantie vieren ver weg van de dagelijkse routine.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?