Home » Vakantietip
bergwandelen athene

Inspiratie voor prachtige bergwandelingen rondom Athene!

Athene is niet alleen een zeer populaire vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers. In en rondom de stad kun je ook prachtige wandelingen maken. Athene ligt natuurlijk in de bergen en is een mooie bestemming om te hiken. Verder is Athene erg makkelijk te bereiken met het vliegtuig, klik hier voor vliegtickets. Maar welke bergwandelingen kun je allemaal doen in Athene? Hieronder vind je inspiratie voor een aantal onvergetelijke bergwandelingen in de omgeving van Athene! 

Een bergwandeling op de Imittos

De Imittos is een berg dat vlak bij de stad Athene ligt en een zeer populaire bestemming voor bergwandelaars. De berg ligt op ongeveer een half uur vanaf de stad Athene. Als je eenmaal boven op de berg bent aangekomen kun je genieten van prachtige verre uitzichten over de stad. Als je de berg beklimt kom je vele mysterieuze openingen tegen van grotten of oude mijnen. Ook loop je langs verschillende oude kerken en kloosters en krijg je een goed beeld van het authentieke leven rondom de stad Athene. Je kunt de berg beklimmen via verschillende paden, waarvan sommige geschikt zijn voor beginnende wandelaars. Als je al veel ervaring hebt met bergwandelen kun je ook voor een wat intensievere route gaan. Er zit dus voor iedereen wel een geschikte wandeling tussen! 

Een wandeling naar de Akropolis 

De heuvel de Akropolis is een van de bekendste bezienswaardigheden van Athene. Op de heuvel vind je prachtige bouwwerken uit de Griekse Oudheid. Je kunt de Akropolis met het openbaar vervoer bereiken, maar je kunt er ook voor kiezen om naar de Akropolis te wandelen. Je kunt de Akropolis vanaf verschillende kanten bereiken en daarom kun je kiezen uit verschillende routes. Een populaire route die goed te doen is voor ieder persoon loopt langs de volkswijk Plaka, het Akropolismuseum, het theater van Dionysus, het Odeon van Herodes Atticus en uiteindelijk de Propylaea. Dit is de toegangspoort tot de Akropolis en dat betekent dat je de bestemming hebt bereikt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad Athene en kun je even bijkomen van de wandeling. Een echte aanrader voor als je graag een wandeling in en rondom Athene wilt doen! 

Na het lezen van al deze inspiratie heb jij vast al een mooie route gevonden die je wilt wandelen tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Griekenland. Jij kunt nu lekker uitkijken naar je aankomende vakantie en alvast wandelingen inplannen! 

 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?