Home » Vakantietip
mobiel bellen in de bergen

Je telefoon op vakantie gebruiken: hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Dan vraag je je misschien ook af hoe dat ook alweer werkt met je mobiele telefoon. Kan je deze gewoon overal onbeperkt gebruiken of kom je straks thuis en schrik je van een torenhoge telefoonrekening? Het is logisch als je met vragen zit. In dit artikel vertellen we je precies hoe dit zit én waar je nog extra aan moet denken.

Binnen de EU is er weinig anders 

Waar gaat de reis heen? Als je binnen de EU reist, dan is er goed nieuws. Hier blijven alle bundels namelijk gewoon hetzelfde. Je betaalt dus niet extra wanneer je sms’t, belt of internet vanuit landen binnen de EU. Dit is wel anders als je buiten de EU reist. Wat de tarieven dan zijn, verschilt per provider en land. Het is goed om hier van tevoren alvast onderzoek naar te doen, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Je zou voor deze periode ook voor prepaid kunnen kiezen. Dan weet je zeker dat je niet meer uitgeeft dan noodzakelijk is. 
Verhoog tijdelijk je bundel 

Wist je dat het bij veel providers ook mogelijk is om je bundel tussentijds te verhogen? Je kunt bijvoorbeeld een maand voor sim only onbeperkt bellen kiezen als je verwacht dat er extra veel getelefoneerd gaat worden. Maar ook wanneer je dus op vakantie gaat en misschien meer data verbruikt dan anders, is het prettig als je tijdelijk je bundel even kunt verhogen. Zo voorkom je torenhoge kosten en weet je zeker dat je niet onnodig buiten je bundel hoeft te gaan. Zo geniet je van meer speling en flexibiliteit. En het allermooiste? Eenmaal thuis pas je de bundel gewoon weer aan. 

Schakel roaming uit 

Begeef je je buiten de EU? Dan kunnen de tarieven nogal hoog oplopen. Zeker als je niet doorhebt dat er kosten worden gemaakt. De meeste telefoons zoeken tegenwoordig namelijk vanzelf verbinding met het netwerk. Ook in het buitenland. Hierdoor kun je bijvoorbeeld appjes en andere meldingen ontvangen. Maar in het buitenland betekent dit ook dat je onnodig extra kosten maakt. Schakel daarom buiten de EU zeker je dataroaming uit en schakel deze enkel in op gezette momenten of (beter nog) maak enkel verbinding wanneer je gebruik kunt maken van wifi. Zo voorkom je een hoge rekening achteraf. 
Google Maps offline gebruiken

Heb je Google Maps nodig om je door de buitenlandse wegen heen te navigeren? Dan kan dit flink wat van je internetbundel vragen. Zeker als het om een lange rit gaat. Gelukkig is hier ook een handige oplossing voor. Wist je namelijk dat je Google Maps ook offline kunt gebruiken? Je kunt de route van tevoren downloaden, zodat je je eenvoudig kunt navigeren zonder dat je heel veel MB’s verbruikt. Ook handig wanneer je je op een plek begeeft waar een goede verbinding bijna onmogelijk is. Zo hoef je nooit in niemandsland te stranden en heb je altijd navigatie bij de hand. 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt