Home » Vakantietip
voorbereid op bergvakantie

Jouw duurzame vakantie in de bergen

Op vakantie gaan en een pauze nemen van je drukke bestaan is iets waar velen van ons naar uitkijken. Even je batterij weer opladen en je alleen druk maken over het kiezen van een leuk restaurantje voor in de avond, of bepalen rond welke tijd je een dutje gaat doen! Heerlijk. Houd je van een vakantie in de natuur? Of sta je het liefst actief op de ski's? Dan is een vakantie in een van de mooie berggebieden in Oostenrijk, Italië, Zwitserland of Scandinavië iets voor jou. Maar hoe maak je jouw carbon footprint zo klein mogelijk wat betreft het plannen van jouw reis?

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

We weten het inmiddels, vliegen is een van de meest vervuilende manieren van reizen. Toch is het soms nodig om snel ter plaatse te zijn. Ook wat betreft een vakantie kan het prettig zijn om niet een hele dag te hoeven reizen voor je kunt genieten van jouw nieuwe locatie. Wil je in Europa op vakantie in de sneeuw? Of in de mooie maanden (wat betreft het weer) genieten van de mooie natuur van de bergrijke Europese landen? Reis dan met de trein. Je kunt veel bagage meenemen en zit niet vast aan een maximum gewicht van je koffer. Ideaal en duurzamer!

Goed voorbereid naar de bergen

Ga goed voorbereid op reis en neem een handige rugzak mee, een kopie van jouw reserveringen en je paspoort en (als je vaker reist) kies je voor een doorlopende reisverzekering. Dit type reisverzekering is op jaarbasis aanzienlijk voordeliger dan een tijdelijke reisverzekering. Vooral tijdens een vakantie in de sneeuw kun je snel verbranden. Zorg dus voor beschermende zonnespray en lippenbalsem. Spreek met je hotel een transfer af vanaf het station van aankomst naar jouw verblijf. Sommige hotels hebben hier zelfs gratis pendelbussen voor. 

Welke landen bereik je goed met de trein?

Afhankelijk van de exacte locatie van jouw hotel of B&B, kun je bijna overal in Europa komen met de combinatie van de trein en een Uber, een taxi of een transfer van jouw hotel. Bekijk voor het verkennen van de omgeving de mogelijkheden wat betreft het huren van (elektrische) fietsen of mountainbikes bij jouw hotel. 

Aandachtspunten

Zorg ervoor dat jouw doorlopende reisverzekering ook een dekking heeft voor eventuele botbreuken en andere medische problemen als gevolg van een sneeuwsportvakantie. Tip; check even of jouw reisverzekering recht geeft op vervoer terug naar Nederland, wanneer je iets overkomt. Het transport kan een flinke kostenpost opleveren wanneer je onverhoopt teruggevlogen moet worden met een speciale vlucht. Zo ga je onbezorgd op reis en weet je dat je in het ergste geval kunt rekenen op hulp.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!