Home » Vakantietip

Kerstsfeer in Karinthië

Door de vele evenementen rond tradities en gebruiken, leer je ook het land en zijn inwoners echt kennen. Wil je echt in de stemming komen voor het kerstfeest? Dat kan absoluut tijdens de advent in Karinthië. Vooral de Wörthersee biedt een heel bijzondere sfeer. Met boottocht, drijvende adventskrans en traditionele evenementen.  In Velden a/d Wörthersee worden kinderen tot 'engeltjes' opgeleid en in Pörtschach geniet je van een aangename warmte van de vuurhaarden en luister je naar liedjes van plaatselijke koren.

De op een hoogte van 920 meter gelegen uitkijktoren Pyramidenkogel biedt kerstsfeer boven de wolken: aan de voet van de uitkijktoren bevindt zich een kerstmarkt met verschillende ambachten en veel muziek. De uitkijktoren biedt een fantastisch, panoramisch uitzicht over het winterse merenlandschap. De hoogstgelegen kerstmarkt is trouwens te vinden op de Petzen in het zuiden van Karinthië – op een hoogte van 1.700 meter. De bezoekers worden rechtstreeks vanaf het dalstation naar de kerstmarkt vervoerd.

De Katschberg biedt dit jaar een nieuwe attractie zonder kitsch en commercie. Het 2,8 kilometer lange kerstpad op een hoogte van circa 1.700 meter bestaat uit verschillende haltes - oftewel gerenoveerde hooischuren die gewijd zijn aan verschillende thema's rond de kerst. Topprioriteit: alles zo oorspronkelijk mogelijk houden. Het pad is een plek van bezinning met verhalen en onderwerpen rond de kerst in Oostenrijk. Met teddyberen-workshop, hutten met ambachten, een hut met muziek, wisselend nevenprogramma, lampions, paard en wagen en nog veel meer.

Op de kerstmarkten in Villach en Klagenfurt aan de Wörthersee vind je veel Karinthische kunstnijverheid. De culinaire verwennerijen en sfeervolle concerten zijn bij iedereen in trek. Kerstschip MS Landskron biedt dit jaar in Villach voor het eerst speciale boottochten aan. Traditionele hoogtepunten zijn onder andere de 'Klöckler' in het Gegendtal, de tewaterlating van de kerstboom en de processie met kerkjes in Bad Eisenkappel in februari. Een bijzonder mooie plek voor bezinning en om het leven van alledag te vergeten, is Kap 4613 aan de Millstätter See, waar het drijvende kerstterras een blikvanger vormt.

(foto Kärnten Werbung, Franz Gerdl)

 

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?