Home » Vakantietip
Wandelvakantie Mittersil Oostenrijk

Mittersill: Wandelen met uitzicht op 3.000’ers

Omgeven door de 3.000’ers van Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen, is het Oostenrijkse Mittersill de ideale uitvalsbasis voor bergwandelingen. Met zijn beken, watervallen, bossen, spiegelmeren, gletsjers en eeuwenoude almhutten, is het landschap in Oberpinzgau een waar paradijs voor bergliefhebbers. En laten we vooral het uitgebreide wandelnetwerk niet vergeten! Vanuit Mittersill, Hollersbach en Stuhlfelden lopen er talloze gemarkeerde wandelpaden de bergen in, voor wandelaars van elk niveau.

Hohe Tauern verkennen

Vlakbij Mittersill ligt het Nationaal Park Hohe Tauern. In dit gebied vind je niet alleen de hoogste berg van Oostenrijk (de Grossglockner, 3.798 meter), maar ook het grootste beschermde natuurgebied van de Alpen. Wie deze natuur van dichtbij wil bekijken, kan vanuit het Mitersill Nationaal Park-centrum achtereenvolgens door acht verschillende natuurgebieden wandelen. Al lopende, leer je de buitengewone diversiteit van dit gebied pas echt kennen en begrijpen.

Wandelen met een gids

Je kunt dit berglandschap op eigen houtje verkennen, maar wiel wil kan ook met een berggids op pad gaan. Mittersill telt maar liefst 15 gecertificeerde wandelbedrijven. Deze organiseren samen zes begeleide wandelingen per dag in het hoogseizoen en drie in het laagseizoen. Hierbij beginnen en eindigen de meeste wandelingen voor een hotel. Een speciale wandelshuttle brengt je geheel gratis naar je beginpunt, en haalt je aan het einde ook weer op.

Met een vakbekwame gidsen op pad gaan geeft je wandeling iets extra’s. Zij kennen het gebied immers op hun duimpje en kunnen je inwijden in alle geheimen van de natuur. Of je nu over idyllische bospaden of rotsige bergpaden wandelt, er blijft altijd het nodige voor het ongeoefende oog verborgen. Met behulp van een gids kan je alle geheimen van deze unieke natuur ontdekken, wat deze wandelervaring extra bijzonder maakt.

Wandelvakantie Mittersil Oostenrijk

Fietsparadijs Oberpinzgau

Niet alleen wandelaars komen in Hohe Tauern aan hun trekken, ook voor fietsers is er genoeg te beleven. Oberpinzgau is namelijk een van de aantrekkelijkste fietsregio’s van Oostenrijk, met zijn gevarieerde netwerk aan fietsroutes. Van uitdagende mountainbikeroutes tot de gezellige Tauernradweg langs de Salzach, er is voor elk wat wils!

Golf Club Hohe Tauern

Wandelaars mogen er natuurlijk ook meerdere hobby’s op na houden. Heb jij naast een liefde voor wandelen ook een passie voor golf? Dan kun je in Hohe Tauern je beide passies combineren. Wissel je wandeldagen waf door te gaan golfen bij Golf Club Hohe Tauern. Op deze gevarieerde en vlakke golfbaan kan je 18 holes uitproberen, met onderwijl prachtig uitzicht op het panorama van de omliggende bergen. Zo voelt het golf op elke fairway als een natuurlijke ervaring.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier een stukje berg geschiedenis