Home » Vakantietip

Ontspannen in de bergen: waarom een vakantiepark boeken een goed idee is

Nu het nieuwe jaar officieel is begonnen, ben je misschien alweer druk bezig met het maken van vakantieplannen. Als liefhebber van de bergen moet er toch minstens één bergvakantie tussen zitten. Je bent niet de enige: in de afgelopen jaren trekken Nederlanders steeds vaker de natuur in en vinden ze de natuur belangrijker, blijkt uit onderzoek.

Daarom kun je er maar beter op tijd bij zijn wanneer je een accommodatie in de bergen wil boeken. Wat dacht je van een appartement of chalet op een vakantiepark, zoals op een van de Zwitserse vakantieparken? In dit artikel zoomen we in op de voordelen van het boeken van een vakantiepark in de bergen.

Vakantieparken in de bergen liggen op de mooiste plekken

Als er iets is waar je vanuit kunt gaan bij een vakantiepark in de bergen is dat ze meestal gebouwd zijn op de mooiste plekken. Vaak geniet je vanaf je eigen terras van een magisch uitzicht over een groene vallei of op de ruige bergtoppen van de bergen om je heen. Dat betekent wakker worden met een spectaculair uitzicht op alles wat de natuur van een bestemming in de bergen te bieden heeft.

Natuurlijk kun je ook een particulier vakantiehuis boeken of voor een willekeurig hotel in de bergen gaan, maar het voordeel van een vakantiepark hierbij is dat de kans groter is dat je een huisje kunt huren dat écht op een mooie plek staat. Er zijn meerdere huisjes beschikbaar op een vakantiepark, dus je hoeft je geen zorgen te maken als er al een of meerdere accommodaties verhuurd zijn. Bij een particuliere vakantiewoning is dat helaas wel het geval.

Optimaal genieten van een plek met veel faciliteiten

Waar de één het juist heerlijk vindt om op een plek te zijn waar helemaal niets is, vinden de meeste bergliefhebbers het ook juist wel prettig om ergens te overnachten waar ze gebruik kunnen maken van diverse faciliteiten. Stel: je komt terug van een dag wandelen in de bergen. In dat geval is het wel zo comfortabel om even tot rust te kunnen komen in een sauna of een warme jacuzzi. Of om een duik te nemen in een verwarmd zwembad.

Daarbij is het ook wel fijn dat je je geen zorgen hoeft te maken over het avondeten. Op een vakantiepark vind je dit soort faciliteiten namelijk meestal wel. Er is vaak een restaurant op het terrein aanwezig en anders vind je er wel een horecagelegenheid in de buurt. Ook bieden vakantieparken andere faciliteiten en mogelijkheden, zoals recreatievoorzieningen. Er worden soms zelfs evenementen, activiteiten en tours georganiseerd vanuit een vakantiepark.

Vakantieparken in de bergen bieden familievriendelijke omgeving

Boek je een vakantiepark in de bergen, zoals een van de bungalowparken Oostenrijk, dan mag je in de meeste gevallen ook nog eens genieten van een familievriendelijke omgeving. Vakantieparken zijn over het algemeen ideaal voor gezinnen met kinderen die van de bergen willen genieten. Kinderen kunnen uren spelen in een veilige omgeving op het park, terwijl ouders na een wandeling in de bergen lekker kunnen ontspannen bij het huisje of op het terras.

Het voordeel van vakantieparken is dat ze, met name in het hoogseizoen, ook nog speciale kinderclubs of animatieteams hebben waar kinderen mee bezig kunnen worden gehouden. Voor gezinnen is dat ideaal, omdat een actieve vakantie in of bij de bergen zo kan worden afgewisseld met voldoende ontspanning en andere leuke activiteiten. Natuurlijk kun je als stel zonder kinderen ook terecht bij een vakantiepark. De andere faciliteiten, buiten het animatieteam om, zijn immers ook leuk genoeg voor volwassenen.

Directe toegang tot diverse outdoor activiteiten

Wat je tot slot moet weten wanneer je voor een vakantiepark in of bij de bergen gaat, is dat je direct toegang hebt tot diverse outdoor activiteiten. Dit soort parken liggen namelijk meestal op de mooiste plekken vanaf waar je met gemak kunt wandelen in de bergen, fietsen of bergbeklimmen. Veel vakantieparken in de bergen bieden ook nog eens allerlei speciale arrangementen om je te helpen bij het plannen van je avonturen in de bergen.

En wat dacht je van het huren van de nodige gear om de bergen in te trekken? Of van het boeken van een gids die je meer kan vertellen over de omgeving tijdens een hike? Dat zijn allemaal extraatjes die je meestal niet kunt raadplegen wanneer je een particulier vakantiehuis boekt. Kortom: er zijn genoeg voordelen te vinden aan het boeken van een huisje op een vakantiepark in de bergen van Zwitserland, Oostenrijk en andere bergachtige bestemmingen.

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.