Home » Vakantietip
ectiv reizen

Op huttentocht door ongerepte nationale parken

De mooiste huttentochten maak je in de nationale parken van de Alpen. In de gebieden waar in de winter niet of nauwelijks geskied wordt en waar je dus ook minder liften tegenkomt. Hier vind je nog ongerepte natuur met een zeldzame flora en fauna en met veelal nog die authentieke berghutten. De huttentochten van Ecktiv worden samen met de beste lokale partijen in de Alpen ontwikkeld en uitgevoerd. De hutten zijn voor je gereserveerd. Je loopt over de mooiste routes met behulp van een gedetailleerde routebeschrijving, wandelkaart en GPX tracks. Zo ga je goed geregeld op huttentocht. 

ectiv reizen

Huttentocht Italië door het Parco del Marguareis

Op deze huttentocht door het hart van het fascinerende nationaal park Marguareis beklim je de hoogste berg, de Punta Marguareis. Je ontdekt de geheimen van dit relatief onbekende karstgebergte dat ook wel de kleine Dolomieten wordt genoemd.  Over zoutroutes, muilezelpaden en herderswegen wandel je over de waterscheiding tussen de zee en het land. Door almweides vol bloemen, langs krijtrotswanden en spetterende watervallen. Je verblijft onderweg in comfortabele hutten waar je ook op culinair gebied nieuwe ontdekkingen zult doen. Kortom, een huttentocht vol hoogtepunten.

Bekijk alle huttentochten Italië

ectiv reizen

Huttentocht Oostenrijk door Nationaal Park Gesäuse

Het Nationaal Park Gesäuse in het noorden van Steiermark staat voor machtige kalkbergen en een wilde  ongerepte natuur. De rivier Enns klieft diep door het dal. Deze ‘Universiteit van het Alpinisme’ zoals het gebied ook wel wordt genoemd, met daarin de vele berghutten, herinnert aan de gloriedagen van de bergsport. Door de goed bereikbare hutten met elkaar te verbinden ontstond de Gesäuse Hüttenronde. Wilde wateren en steile rotsen kenmerken een tocht door het adembenemende landschap. Keus uit een 6- of 9-daagse variant.

Bekijk alle huttentochten Oostenrijk

ectiv reizen

Huttentocht Slovenie door Nationaal Park Triglav

De huttentocht door de Julische Alpen begint en eindigt bij het schitterende helderblauwe Meer van Bohinj in het Nationaal Park Triglav in het noordwesten van Slovenië. Het gebied is nog niet ontdekt door de massa’s, waardoor je er nog volop kunt genieten van de natuur, de ruimte en de rust. Je wandelt vier dagen door het bijna verlaten kalksteengebergte. Geniet van de natuur, de flora en de fauna van de Julische Alpen, de spectaculaire vergezichten en de eenvoudige, gezellige en prachtig gelegen berghutten. Een topbeklimming – onder leiding van een gids – behoort tot de mogelijkheden. Ontdek de verrassende kanten van Slovenië, hier kom je vast nog een keer terug.

Bekijk alle huttentochten Slovenië

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!