Home » Vakantietip
Paardrijden door de bergen

Paardrijden door de bergen

Paardrijden is één van de leukste hobby's: de vrijheid, de spanning en het gevoel van avontuur dat ermee gepaard gaan maken het een populaire bezigheid. Als je echter nog méér uit die ervaring wil halen, dan is paardrijden in de bergen pas écht de moeite waard. Maar hoe zorg je nu dat je volop van die ervaring kan genieten? De volgende tips helpen je op weg.

1. Zorg voor het juist gereedschap

Net zoals gewoon paardrijden, vereist paardrijden in de bergen natuurlijk het juiste gereedschap. Zorg dat je nok, laarzen, zadel en eventuele beschermende kledij van goede kwaliteit zijn (bijvoorbeeld op minihorseshop.nl), zodat het risico op blessures kleiner is. De bergen zijn immers een niet te onderschatten terrein!

2. Je bewust zijn van je lichaam

Paardrijden is eigenlijk het bereiken van harmonie tussen paard en ruiter. Dat is dan ook belangrijk om het aangenamer te maken. Je bewust worden van je eigen lichaam, is de eenvoudigste manier om meer plezier te hebben en veiliger te rijden. Je kan eerst en vooral je lichaamsbewustzijn testen voor je gaat paardrijden door al je spieren één voor één op te spannen. Ga hierbij van boven naar beneden en zorg dat je elk lichaamsdeel afzonderlijk voelt.

Deze oefening stelt je in staat om meer lichaamsgevoel te ontwikkelen en dus ook onnodige spierspanningen op het paard te vermijden. Hierdoor bespaar je energie en wordt de rijervaring dus veel aangenamer!

3. Bewust ademen

Regelmatig een ademhalingsoefening doen, is belangrijk om je lichaam en geest rustig te maken. In de bergen rijden met een paard is geen eenvoudige opdracht. Het is dan ook belangrijk dat zowel paard als ruiter rustig zijn. Het paard kan dat echter alleen als jij dat ook bent.

Adem voor je gaat paardrijden goed uit en daarna goed in via je buik. Ontspan hierbij wel de spieren van je bovenlichaam (nek, rug, borst en bovenrug). Adem vervolgens weer diep en traag uit door je mond met je lippen in een O-vorm. Ontspan hierbij zoveel mogelijk je gezichtsspieren. Herhaal deze cyclus een aantal keer en je zal zowel lichamelijk als mentaal veel rustiger zijn!

Ontdek het zuiden van Karinthië met sport plezier. 4 nachten/HP v.a. € 630,- per gezin

Puur plezier in de natuur voor het hele gezin met avontuur voor groot en klein op het Nassfeld. 3 nachten incl. ontbijt v.a. € 105,- p.p

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 4 juni 16:00 uur abonnee!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen