Home » Vakantietip
camping expert

Passende camping vinden doe je met deze tips

De zomervakantie is nog maar net voorbij of je zit er misschien alweer aan te denken: de volgende kampeertrip in de bergen. Niet iedereen is gebonden aan de schoolvakanties, waardoor je meer vrijheid hebt buiten het hoogseizoen. Wat heel goed past bij een wandeling in de bergen is een verblijf op een camping. Maar: hoe vind je nou een passende camping waar je echt blij van wordt? We zochten het voor je uit.

Doe de Camping Quiz om de beste camping voor jou te vinden

Wat nog redelijk onbekend is voor veel kampeerders is de zogeheten Camping Quiz. Dat is een quiz bedacht door organisatie Camping Expert waarmee je binnen een paar tellen kunt uitvinden welke campings er bij jouw wensen passen. Hoe handig is dat? In de quiz worden verschillende dingen gevraagd. Zo moet je aangeven wat je favoriete vakantieland is, vertel je of je wel of geen kinderen hebt en laat je weten van wat voor soort campings je houdt. Op basis van onder andere die wensen gaat het systeem op zoek naar een aantal passende campings voor jou. Het grote voordeel hiervan is dat het geen geld kost en dat je er amper tijd aan kwijt bent. Ideaal!

Vraag vrienden en familie om de nodige campingtips

Natuurlijk kun je nog veel meer doen naast het invullen van de Camping Quiz. De kans is bijvoorbeeld groot dat je vrienden en familie wel een beetje weten wat je leuk vindt. Wellicht zijn zij zelf ook kampeerders (en bergwandelaars) en weten ze precies welke camping bij welk gebergte een aanrader is. Zijn de mensen om je heen geen kampeerders? Geen zorgen: vraag dan online eens rond. Plaats bijvoorbeeld een oproepje op Facebook of Twitter en verzamel daar vervolgens de leukste tips. De kans is groot dat er in ieder geval één kanshebber bij zit. Op deze manier krijg je een persoonlijke vorm van advies, wat erg prettig is in het geval van een kampeervakantie.

Doe online inspiratie op zoals op een kampeerblog

Levert je online oproep genoeg resultaten op, maar wil je toch nog even zelf verder kijken? Dat kan natuurlijk ook. Het internet staat vol met inspiratie voor jouw volgende kampeervakantie. Zo is het aan te raden om inspiratie op te doen op een kampeerblog of reisblog met kamperen als onderwerp. De laatste jaren zijn er steeds meer websites bijgekomen waar kamperen, outdoor, wandelen en ga zo maar door het onderwerp van zijn. Ook vind je online diverse online magazines met de nodige tips en tricks voor campings. Uiteraard is een zoektocht in Google met een paar steekwoorden waar je camping aan moet voldoen ook een goed idee. Dat kan namelijk best wat goede resultaten opleveren, zoals een camping in Spanje of Italië.

Zoek een camping via Google Maps

Weet je al een beetje in welke regio je op vakantie wilt gaan? In dat geval is het aan te raden om via Google Maps op zoek te gaan. Stel, je bent op zoek naar een camping in een bergachtig gebied in Noorwegen. Open Google Maps op je telefoon of laptop en ga naar dat specifieke gebied toe. Vervolgens zoek je op 'camping', klik je op 'zoek in dit gebied' en voilà: je ziet alle campings die in deze regio liggen. Soms zijn het er veel, maar in het geval van Noorwegen is de kans klein dat je tientallen campings vindt in één klein stuk. Via Google Maps klik je zo door naar de website van de camping en je weet meteen of de camping wel of niet bij je past. De regio is in ieder geval al een goede match als je op deze manier zoekt.

Koop reisboeken en -magazines voor offline inspiratie

Tot slot kun je ook nog voor een ouderwetse manier gaan: inspiratie opdoen op een offline manier, namelijk met behulp van reisboeken en magazines. Er zijn vandaag de dag nog steeds hele leuke magazines en weekbladen, waaronder ons eigen Bergen Magazine, waar je allemaal interessante tips en tricks vindt voor reizen. Zo zijn er ook speciale bladen voor campings, kamperen, natuur en outdoor waarin je van alles kunt lezen over deze niche. Zelfs in kranten en glossy's vind je tegenwoordig de nodige aanbiedingen en inspiratie voor kampeervakanties. Dit zal je misschien wel of misschien niet tot een directe boeking bij een camping leiden, maar interessant en inspirerend is het in ieder geval. Kortom: doe de Camping Quiz van Camping Expert, check kampeer- en reisblogs voor inspiratie en ga zelf op zoek via Google Maps voor de camping van je dromen.

 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past