Home » Vakantietip
Rauland. foto: S james,

Rauland, een idyllisch bergdorpje aan de voet van de Hardangervidda.

Rauland wordt omgeven door imposante natuur, zoals de Hardangervidda, één van de grootste bergplateaus van Europa, waar nog rendieren in het wild leven. En door de Nupsfonn gletsjer, één van de meest zuidelijk gelegen gletsjers van Noorwegen. En natuurlijk het Møsvatn, een uitgestrekt bergmeer.

Voor de wandelaar: een net van wandelpaden met een lengte van 90 kilometer. Goed gemarkeerd en met diverse moeilijkheidsgraden. U wandelt op een hoogte tussen 700 en 1100 meter boven de zeespiegel. Daarnaast zijn er 6 verschillende fietsroutes uitgezet, variërend van lengte en moeilijkheidsgraad. Fietsen zijn te huur bij het VVV-kantoor in Rauland. De hengelaar kan zijn hart ophalen en bijvoorbeeld op forel gaan vissen in de bergmeren. Een vergunning is te koop in het VVV-kantoor in Rauland. Iets minder inspannend, maar wel heel ontspannend zijn tochten te paard. Ook hiervoor zijn diverse routes uitgezet. En die ontspanning geldt ook voor een tocht met de Fjellvåken, een prachtige boottocht op het Møsvatn. En tenslotte zijn er ook nog elandensafari’s waarbij u mogelijk zo’n woudreus kunt zien.

Actief in de winterRauland is al jarenlang een klassieke wintersportbestemming. Rauland Ski Centre omvat drie skicentrums voor alpine skiën, Telemark skiën en snowboarden. Verder skischool, verhuur van ski’s en faciliteiten voor kinderen. De langlaufers kunnen terecht op een (deels verlicht) netwerk van 140 kilometer aan loipes, zowel voor free style als voor het klassieke langlaufen. Er is zelfs een verlichte loipe met kunstsneeuw om het seizoen nóg langer te laten duren.

bron: visitnorway.com

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?