Home » Vakantietip
verschillende soorten tenten

Tent nodig? Vind hier meer informatie over soorten tenten!

Op zoek naar een geschikte tent voor in een specifieke situatie? Van echte kampeertent tot aan een opbergruimte of wc-tent, voor elke gelegenheid is er een juiste variant te vinden. Lees hier welke diverse tenten er allemaal zijn. Zo ben jij goed op de hoogte van alle mogelijkheden.

Op avontuur met de caravan

Ga jij binnenkort op pad met de caravan? Dan is een extra stukje leefruimte erg fijn. Zo vergroot je de oppervlakte op een eenvoudige manier. Dit doe je met voortenten voor de caravan

Dankzij een voortent vergroot je je zit- en leefruimte. Plaats in deze extra ruimte je eettafel of stoelen of berg hier je bagage op. Zo profiteer je optimaal van alle mogelijkheden die een voortent biedt.

Ook handig indien het wat slechter weer is, maar je wel graag ruimtelijk wil zitten. Dankzij de voortent heb je dan een extra zitplek gecreëerd en zo heeft iedereen zijn eigen plekje in en rondom de caravan.

Meer opbergruimte creëren

Ook voor extra opbergruimte is een tent een geschikte optie. Er is keuze uit ontzettend veel soorten, maten, merken en materialen. Hierin kun je eenvoudig fietsen parkeren, gereedschap bewaren of bijvoorbeeld een grasmaaier stallen.

Dankzij dit type tent kun je makkelijk op bijvoorbeeld vakantie of juist thuis in de tuin een extra plek realiseren om je spullen droog op te slaan. Zo hoef je niet een volledige schuur bij te bouwen, en kun je toch efficiënt met de ruimte omgaan.

En heb je deze extra ruimte niet meer nodig? Dan ruim je hem zo weer op. Deze tenten zijn erg makkelijk op te vouwen en daardoor dus ook makkelijk om overal mee naartoe te nemen!

Veelzijdige schuurtenten

Naast een extra opbergruimte is deze tent nog veelzijdiger. Dit type tent, ook wel een schuurtent genoemd, heeft oneindig veel mogelijkheden. Denk jij dus na over een schuurtent kopen? Lees dan hier wat je er nog meer mee kan!

Hierboven kon jij al lezen dat dit model gebruikt kan worden als opbergruimte. Maar wist jij al dat deze tent ook in is te zetten als werkruimte? Door de keuze uit verschillende afmetingen kun je zelfs voor een variant gaan waar je in kan staan!

Ruim eenvoudig je gereedschap op en bewaar al je werkspullen in deze handige extra ruimte. Zo kun je altijd eenvoudig aan de slag.

Kamperen met de tent

Ga je binnenkort kamperen en ga je liever met je eigen tent? Dan zijn er ook veel opties voor een slaapplek. Van koepeltenten tot aan familie formaat, een pop-up tent, of zelfs een trekkingtent; er is voor iedere kampeer sessie een juiste tent te vinden.

Ga je met het hele gezin of met een grote groep? Dan is een grote koepeltent een geschikte optie. Hierin vind je meerdere slaapkamers waar iedereen een eigen ruimte heeft.

Ga je alleen of wil je het iets knusser? Dan is een pop-up tent een goede optie. Nog een voordeel van deze tent: in een mum van tijd staat deze al op! Geen gedoe dus met de tent opzetten en je kunt direct op pad.

WC-tent voor privacy

Heb je naast het kamperen ook nog een plek nodig met privacy, bijvoorbeeld om te douchen of voor een toilet? Dan zijn er handige wc- en douche tenten. Hierin kun je rechtop staan en je eigen douchekop ophangen. Zo kun je bijvoorbeeld elke ochtend met een solar douche fijn wakker worden.

Tent accessoires voor op vakantie

Heb jij de juiste tent al uitgekozen? Dan is het ook goed om de juiste accessoires hierbij uit te kiezen. Zo heb je een volledige set. Ga bijvoorbeeld voor een goede en sterke binnentent. Zo voorkom je lekkages in de tent bij heftige regenval en blijven al je spullen droog.

Ook is het verstandig om een goed grondzeil neer te leggen waar je tent op kan staan. Zo kan er vanuit de onderkant geen vochtplek ontstaan. Zo kun je altijd rustig slapen of veilig je gereedschappen opbergen.

Voor welke gelegenheid je dus ook een tent zoekt, er is altijd een variant die geschikt is voor jouw plannen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen