Home » Vakantietip
kamperen adriatische kust italie

Tips voor het uitkiezen van een geschikte camping aan de Adriatische Kust – Italië

Nederlanders gaan al jaren graag naar Italië. En dat is niet niet zo gek: van de prachtige steden vol geschiedenis tot de enorme badplaatsen en het heerlijke eten. Dus nu het er naar uitziet dat we deze zomer met een bewijs op vakantie naar Italië kunnen, worden er weer veel vakanties naar Venetië en de regio eromheen geboekt. Vooral de badplaatsen langs de Adriatische Kust zijn erg populair. Het kiezen van de juiste camping kan daarom nogal een opgave zijn: er is nou eenmaal zo enorm veel aanbod. Want hoe vind je de meest geschikte camping? En hoe weet je zeker dat de plek die je kiest ook daadwerkelijk voor die geweldige vakantie in Italië zorgt?

Met wie ga je?

Mocht je nou zelf graag willen gaan wandelen, maar ligt de rest van je gezelschap het liefst de hele dag op het strand? Dan is het misschien een slim idee om een camping te boeken die afleiding genoeg biedt zodat zij jou best een dagje kunnen missen. Als jij bijvoorbeeld wilt gaan bergwandelen in de Dolomieten, maar je partner en kinderen hebben daar helemaal geen interesse in, dan kun je eens kijken of een luxe resort, bijvoorbeeld pradelletorri.it een goede uitkomst is. Zelfs als de kinderen genoeg van het strand gezien hebben is er op zo'n resort nog zoveel te doen dat zij altijd plezier kunnen hebben.

Zoek je op een specifiek thema?

Campings aan de Adriatische Zee hebben vaak een thema en richten zich vaak op een specifieke doelgroep om zich te onderscheiden van de concurrentie. Als groep jongeren is het veel gezelliger om op een typische jongerencamping aan het strand te gaan zitten dan op een boerencamping met twee andere tentjes vol senioren. Daarnaast zijn er ook verscheidene naturistencampings en eco-campings langs de kust, en kun je er zelfs specifieke campings voor Christenen vinden. Wees dus op tijd en zoek een camping dat past in het thema van jouw vakantie en bij jouw reis.

Hoe ga je kamperen?

Je hoeft allang niet meer een eigen caravan, camper of tent mee te nemen als je wilt kamperen in Italië. Op de meeste campings zijn deze namelijk gewoon te huur. Van een klein simpel tentje tot een luxe stacaravan of luxe bungalow. Maar het wordt ook steeds populairder om te verblijven in een tipi of een Mongoolse yurd. Dit is niet alleen in Nederland zo, maar zich in heel Europa aan het ontwikkelen. Afhankelijk van het comfort dat je wenst en hoeveel geld je eraan uit wilt geven is er altijd wel een geschikte keuze te maken.

Zijn er specifieke voorzieningen die aanwezig moeten zijn?

Welke type camping je hebt uitgezocht hangt vaak samen met welke voorzieningen er aangeboden worden. Sommige grote campings hebben zelfs hele wellness voorzieningen, een sportschool en een apotheek. Op familieresorts tref je vaak een heel zwemparadijs aan en een groep vrijwilligers die animatie aanbieden voor de kinderen. Daarnaast kun je er soms zelfs een bowlingbaan of andere soorten entertainment in speelhallen vinden. Maar ook of huisdieren toegelaten worden kun je meenemen in het vinden van de perfecte camping voor jouw vakantie.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen